Vrijeme za otkaz?
114

Casillas brutalnom provokacijom nastavio višegodišnji rat protiv Mourinhoa

Klix.ba
Casillas i Mourinho iz vremena kada su zajedno bili u Real Madridu (Foto: EPA-EFE)
Casillas i Mourinho iz vremena kada su zajedno bili u Real Madridu (Foto: EPA-EFE)
Španski golman Iker Casillas objavom na društvenoj mreži Twitter nastavio je dugogodišnji rat protiv trenera Manchester Uniteda Josea Mourinha koji je s Crvenim đavolima izgubio u velikom derbiju od Liverpoola rezultatom 3:1.

Manchester United tako je nastavio bilježiti jako loše rezultate i jasno je da ovaj tim Crvenih đavola nije na nivou od pretprošle ili prošle sezone. Titula prvaka već sada izgubljena, a postavlja se realno pitanje da li Mourinho i njegovi igrači uopšte mogu biti opasnost za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Upravo zbog situacije u kojoj se nalazi Manchester United, a na čelu s njim i Jose Mourinho, bivši golman Real Madrida Iker Casillas dočekao je svojih pet minuta i nastavio je rat s trenerom koji mu je napravio možda i najviše problema u karijeri.

Mourinho je skonio Casillasa s gola Real Madrida u vrijeme kada su zajedno bili u Kraljevskom klubu, davao mu je minimalno prilike za igru, a optužio ga je da iznosi informacije iz svlačionice i da je on krtica u ekipi. Svojih pet minuta, Casillas je iskoristio da portugalskim medijima postavi jasno pitanje.

"Prema pisanju portugalskih novina, neko je rekao da se igrač poput mene, koji ima 37 godina, nalazi blizu penzije. Potpuno se slažem s tim. Ipak, moje pitanje je istim tim novinama je: Kada je riječ o trenerima, u kojem trenutku postaje jasno da više ne mogu voditi jedan tim?", pitao je Casillas.

Manchester United u ovoj sezoni Premiershipa ima samo sedam pobjeda, a ekipa Josea Mourinha pored toga ima i pet poraza i pet remija.