Neželjena transformacija
22

Casemiro se pojavio na treningu Manchester Uniteda i prisutne šokirao izgledom

S. G.
Nogometaši Manchester Uniteda uveliko su u trenažnom procesu u sklopu priprema za narednu sezonu, a ekipi se konačno pridružio i Casemiro koji je dobio produženi godišnji odmor.

Brazilac je od trenera Ten Haga dobio dodatne slobodne dane zbog obaveza koje je imao sa reprezentacijom Brazila prošlog mjeseca.

Nakon toga se zaputio u SAD gdje je odmor proveo u društvu porodice i prijatelja, no ako je suditi po njegovom fizičkom izgledu, ta pauza ga je promijenila na gore.

Casemiro se na treningu Crvenih đavola pojavio sa evidentno povećanom kilažom zbog čega je postao predmet sprdnje navijača.

Ovaj defanzivni vezista je na Old Trafford stigao na ljeto prošle godine i može se slobodno konstatovati kako je on jedno od najboljih pojačanja Uniteda posljednjih godina.

Za Manchester United Casemiro je već upisao 51 nastup i bio je nezamjenjiva karika u ekipi Erica ten Haga prošle sezone.

Postigao je sedam pogodaka i namjestio njih šest što su za igrača koji pokriva poziciju zadnjeg veznog sasvim pristojne brojke.

U prošlosti je igrao za Real Madrid s kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, a prije Kraljeva nastupao je za Porto koji ga je doveo iz brazilskog Sao Pauola.