Premiership
13

Carroll zabio nakon 517 minuta i donio Liverpoolu tri boda

Totalsport
Slavlje igrača Liverpoola (Foto: AFP)
Slavlje igrača Liverpoola (Foto: AFP)
Utakmicu punu preokreta odigrali su u sklopu 33. kola Premiershipa nogometaši Blackburna i Liverpoola. Na Ewood Parku su gosti odnijeli tri boda zahvaljujući pogotku Andyja Carrolla za 3-2.

Poveo je Liverpool s 2-0 nakon svega 16 minuta igre prvog dijela. Maxi Rodriguez bio je strijelac oba pogotka za "redse". Međutim, deset minuta kasnije krenule su nevolje po Liverpool. Golman Doni je zbog starta na Yakubuu u svom šesnaestercu zaradio crveni karton i poklonio jedanaesterac Blackburnu. No, Nigerijcu je udarac s bijele tačke odbranio treći golmanBrad Jones i rezultat je, nakratko, ostao nepromijenjen.

Yakubu se deset minuta kasnije iskupio pogotkom glavom nakon što ga je lijepo poslužio David Dunn. S rezultatom 1-2 se otišlo na predah, a nastavak je, s obzirom na sve što se događalo, mnogo obećavao i nije razočarao.

Blackburn je nakon 16 minuta igre u nastavku ponovno dobio priliku zabiti s bijele tačke, a ovoga puta Yakubu nije pogriješio. Liverpool se do kraja susreta grčevito branio, a onda se ukazala osoba od koje se to najmanje očekivalo.

U prvoj minuti sudačke nadoknade dosuđen je slobodni udarac za Liverpool. Daniel Agger proslijedio je loptu glavom na Blackburnov peterac, a tamo ju je dočekao Carroll i, ne bi vjerovali, postigao pogodak.

Carrol, koji je doveden kao pojačanje vrijedno 35 miliona funti, zabio je svoj prvi gol nakon 517 minuta posta i donio svojoj ekipi sedmu gostujuću pobjedu ove sezone. No, Redsi su i unatoč pobjedi ostali osmi s jednim bodom manje od sedmoplasiranog Evertona.

Blackburn se, pak, s bodom mogao izvući iz zone ispadanja, ali je to uništio Carroll pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Premiership, 33. kolo:

Blackburn - Liverpool 2-3 (Yakubu 36, 61-11m / Rodriguez 13, 16, Carroll 90+1)