Mancini potvrdio
0

Carlos Tevez na korak od Corinthiansa

Totalsport
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Menadžer nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini potvrdio je za Sky Sports da je uprava kluba s Eastlandsa dogovorila visinu odštete s brazilskim Corinthiansom oko transfera Carlosa Teveza (27).

"Postigli smo dogovor s Corinthiansom, ali Carlos je još uvijek Cityjev igrač", rekao je Mancini.

Zasad nije tačno poznato koliko će Corinthians platiti za Tevezov transfer, ali engleski mediji nagađaju da je riječ o svoti između 45 i 50 miliona eura. Podsjećamo, prva Corinthiansova ponuda koja je odbijena "težila" je 40 miliona eura, nakon čega je došlo do povećanja iste. Očekuje se da bi se posao trebao uskoro i službeno realizirati budući je prijelazni rok u Brazilu otvoren do 20. ovog mjeseca.

Tevez je dres Corinthiansa nosio dvije sezone, 2005. i 2006. godine i u tom je periodu zabio ukupno 31 ligaški gol, predvodio ekipu do naslova, a sam je ponio epitet najboljeg igrača lige (2005.). Povratak u Corinthians bit će za argentinskog napadača ispunjenje želje budući je već duže vrijeme iskazivao želju za napuštanjem Eastlandsa da bi bio čim bliže svojoj porodici koja živi u Buenos Airesu.