Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je razmisljanje 21 vijeka, novac i samo novac... To je cisto moderno robstvo! Umjesto da se oba tima dogovore, da nadju zajednicku rijec i da dozivotno finansiraju porodicu poginulog i to sa nekim razumnim iznosom, gdje ga nece ni osjetiti. Mislim kud ces ljepseg iboljeg nacina da pokazes postovanje prema poginulom, ali ne, ovi rade cirkus...
Ako je potpisao ugovor, moraju platiti pare. Druge nejma.
To je isto da u trgovini uzmeš neku gajbu pive na veresiju i razbiješ je na putu do kuce a onda poslije neceš da je platiš jer je nisi pio.
Kako gajba pive i ljudski zivot moze biti isto? Nije isto. Iz poštovanja prema njemu taj transfer se trebao prekinuti, jer za koga oni sad njima treba da plate? Za mrtvog čovjeka?
Zašto bi platili kada nisu koristili usluge igrača?
Ovo mi izgleda kao dijete kad kupi sladoled, pa mu ispadne prije nego ga je i liznuo. I onda kaže... neću platit daj drugi. Samo što bezobrazluk oko sladoleda je razumljiv, a ovdje je u pitanju izgubljen ljudski život za koji oni nemaju nimalo poštovanja.
@TheEconomist.. Zakon je na strani Engleza... Izgleda da igrač nije bio registrovan što znači da igrač nije bio njihov... Zvuči malo ljigavo ali 6mil je puno da se izgubi ako ne moraš...
On je potpisao i zvanicno postao igrac novog kluba. To je isto kao kad bi ja kupio novog Mercedesa i slupao ga na prvoj krivini, i onda se zalio Mercedesu da mi vrati pare. Nema toga, roba je placena i preuzeta. Tako je i ovde. To sto je u pitanju ljudsko bice je druga stvar. Cardiff je duzan platiti robu koju je dobio. Imaju osiguranja, imaju neke druge metode, neka misle na vrijeme kada vrte tolike pare.
@eliksir189 Slupao u prvoj krivini, znači da si ga vozio ili značilo bi da je Sala igrao na početku jedne utakmice Cardifa. Ovo je više kao, u transportu do tebe kamion koji vozi mercedesa se prevrnuo i uništio ti vozilo. Hoće li ti fabrika vratiti pare? NE!
@theeconomist on je potpiso ugovor...nije uopste u transportu kako ti kazes nego lik potpiso i vraco se dole da se pozdravi sa saigracima...nije on moro vise ici dole al et da se pozdravi lijep gest i to je to...on je igrac cardiffa cim je stavio potpis na ugovor a zaigrat ne mora nikad...ima igraca koji potpisu pa utakmice ne odigraju nikad al su i dalje igraci tog kluba i primaju platu...