Nogomet
35

Čapljić debitovao pobjedom: Željezničar minimalno slavio protiv Olimpica na Koševu

Piše: Edin Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U posljednjoj utakmici 8. kola BHT Premijer lige snage su na najvećem bh. stadionu odmjerili Željezničar i Olimpic. Na kraju su slavili gosti sa Grbavice rezultatom 1:0. Jedini pogodak postigao je Zoran Kokot u 21. minuti meča.

Ovaj dvoboj bio je izuzetno važan za oba kluba. Utakmica je počela otvoreno s obje strane. Igrao se 3. minut kada je Đelmić izborio prvi korner za svoj tim. Ipak, to im nije donijelo ništa konkretno. U kontranapadu prijeti Olimpic, ali je pogriješio Karić u ključnim trenucima.

U 10. minuti Stokić testira Fejzića koji je oprezan. Pet minuta poslije Muharemović pokušava iz slobodnjaka. Pogodio je živi zid. Kokot je u 21.minuti doveo goste u vodstvo. Iskosa je matirao Fejzića za 0:1. Četiri minute kasnije Blagojević je neprecizan iz slobodnog udarca.

U 44. minuti Karić je pokušao, ali nije bio precizan. Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

U nastavku prvo prijete domaći. Raščić je šutirao pored gola. Minut poslije Muharemović puca, Antolović sigurno brani.

Igrao se 59. minut kada je iz daljine pokušao Stokić. Lopta odlazi visoko preko gola. Na drugoj strani uzvraća Stanić, Antolović je oprezan. Bogdanović je u 67.minuti sjajno pucao nakon korenera, lopta je završila tih pored stative.

Pet minuta kasnije fantastičan pokušaj Stokića sa vrha šesnaesterca. No, lopta odlazi nekoliko centimetara pored lijeve stative.

Do kraja meča Željezničar je čuvao prednost, dok je Olimpic bezuspješno pokušavao poravnati. Ostalo je 0:1.Mada je najbolju šansu propusti Kokot u sudijskoj nadoknadi. Vlado Čapljić, novi strateg Željezničara, debitovao je pobjedom.

Plavi sa Grbavice sada imaju 11, a Olimpic ostaje na 9 osvojenih bodova.