Utisci nakon meča
0

VIDEO / Capello: Zadovoljan sam; Gyan: Nemam pojma što sam radio kod gola

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Engleska nogometna reprezentacija remizirala je s Ganom odigravši 1-1 na Wembleyju u utakmici u utorak u kojoj je debitantski pogodak za "tri lava" postigao Liverpoolov napadač Andy Carroll, da bi u prvoj minuti sudijske nadoknade Sunderlandov Asamoah Gyan postavio konačan rezultat.

Treba naglasiti da je domaćin utakmice izveo šarolik sastav, postavu koja će se u dogledno vrijeme teško ponoviti. Engleski selektor Fabio Capello bio je zadovoljan viđenim:

"Izuzetno sam zadovoljan, izvedba je bila vrlo dobra. Razočaran sam primljenim golom u nadoknadi, ali ne i načinom na koji smo odigrali utakmicu. Oni koji su zaigrali opravdali su svoj nastup u ogledu koji zbog čvrstih dvoboja igrača nije izgledao kao da je prijateljskog karaktera."

"Zadovoljan sam kako smo igrali u trenucima s loptom u posjedu i bez nje. Mislim da su naši veznjaci odradili dobar posao. Što se Carrolla tiče, postigao je gol, ali mora još raditi. Nije igrač kakvog pamtim, potrebne su mu utakmice. Nadam se da će već u junu protiv Švicarske biti u boljem izdanju."

Sam strijelac gola za Englesku nije krio oduševljenje:

"Divno je bilo ponovno igrati i postići gol. Tu sam da zabijem kada god budem izabran u tim. Svidjela mi se 4-3-3 formacija."

Utakmicu je prokomentirao i Gyan, ganski junak dana priznavši da ne zna što je tačno radio prije no što je uputio loptu u mrežu. Našao se Sunderlandov napadač na vrhu šesnaesterca, ljuljao se lijevo i desno pri čemu je iz igre izbacio Joleona Lescotta u dva navrata pa lijevom nogom pogodio mrežu Joea Harta.

"Izvrtao sam se i okretao, ali iskreno, nisam imao pojma što radim. Samo sam pokušavao zaštiti loptu. Ovo je historijski gol, prvi koji smo zabili Engleskoj. Nadao sam se proslaviti ga plesom za što mi saigrači nisu dali priliku skočivši na mene. Nema veze, možda sljedeći puta", bio je sretan Ganac.