Englezi samo remizirali
0

Capello: Švicarci su bili svježiji

Totalsport
Fabio Capello (Foto: AFP)
Fabio Capello (Foto: AFP)
Nakon što je reprezentacija Engleska odigrala sa Švicarskom skromnih 2-2 na Wembleyju, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, selektor Engleske Fabio Capello okrivio je umor svojih igrača za rezultatski podbačaj.

Zapravo su, gledajući kretanje rezultata, Englezi još i dobro prošli, jer je Švicarska u 35. minuti povela s 2-0. Oba gola za goste zabio je Tranquillo Barnetta, oba iz slobodnog udarca, u 32. i 35. minuti. Domaćini su se vratili golovima Franka Lamparda u 37. minuti iz penala, te nogometaša koji ga je zamijenio, Ashleyja Younga u 51. minuti.

"Naši igrači nisu imali dovoljno energije. Mogli ste vidjeti da su Švicarci svježiji, više su trčali od nas", rekao je talijanski stručnjak na klupi Engleza.

Iako globalno nije mogao biti zadovoljan, Capello je iz utakmice izvukao i nešto pozitivno.

"U drugom poluvremenu nismo igrali loše, bila je to dobra reakcija. Imali smo tri prilike za gol, čiste šanse. No, u zadnjih 10 minuta ste mogli vidjeti da neki igrači nemaju dovoljno energije. Dobro smo se oporavili od zaostatka 2-0, ekipa je dobro reagirala, imali smo šanse i za treći gol. No, naša je igra patila zbog umora igrača", opet je ponovio talijanski strateg.

Osvrnuo se i na primljene golove u prvom dijelu.

"Kod prvog gola je nekoliko igrača skakalo na loptu, a niko je nije zahvatio, što golmanu otežava posao. Kod drugog su pogriješila dvojica naših igrača u živom zidu, jer su se razmaknuli. Bila je to velika greška", zaključio je Capello.