Nogomet
0

Capello već odabrao izvođače penala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello već je odabrao petoricu igrača koji će, u slučaju remija nakon 120 minuta igre, pucati penale u dvoboju protiv Njemačke u osmini finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Kako saznaje i piše engleski Telegraph, to su Frank Lampard, Steven Gerrard, Wayne Rooney, James Milner i Gareth Barry. Dakako, nađu li se u tom trenutku sva petorica na terenu. Telegraph pretpostavlja da će za Njemačku penale pucati Bastian Schweinsteiger (bude li spreman za utakmicu), Lukas Podolski, Per Mertesacker, Phillip Lahm and Miroslav Klose.

Poznato je da su penali noćna mora za Engleze na velikim takmičenjima. Nijemci su bili od Engleza u izvođenju kaznenih udaraca na Mundijalu 1990. i na Europskom prvenstvu 1996. godine. Isto tako, Englezi su na penale gubili četvrtfinale dvoboje na Euru 2004. godine i na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, oba puta od Portugala.

Telegraph izvještava i o uspješnosti petorice engleskih reprezentativaca koji bi, bude li potrebno, pucali penale protiv ''elfa'' u nedjelju. Od zadnjih pet udaraca s bijele tačke, kada su u pitanju utakmice za klub ili reprezentaciju, jedino je Barry zabio svih pet golova, dok su Lampard, Gerrard, Rooney i Milner po četiri puta bili uspješni, a po jednom su promašivali...