Nogomet
0

Capello nije zainteresovan za preuzimanje Rusije

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Ruski nogometni savez ponudio je selektoru Engleske Fabiju Capellu preuzimanje njihove vrste nakon Svjetskog prvenstva, ali talijanski stručnjak nije zainteresiran za tu opciju, tvrdi neimenovani izvor blizak Capellu.

Sergej Fursenko, novi predsjednik Ruskog nogometnog saveza, bio je prošle sedmice u Londonu kako bi se sastao s Capellom i ispitao mogućnost da ovaj naslijedi Guusa Hiddinka na dužnosti selektora Rusije. Doduše, u pitanju je, kako tvrdi Sovjetski Sport, bio tek neformalni razgovor.

Capello ga je pristojno saslušao, ali i uputio na svog menadžera koji za njega vodi sve poslove takve vrste.

"Capello je vjeran i odan Engleskoj. Sviđa mu se posao koji trenutno obnaša i život u Engleskoj. Njegov ugovor je važeći do 2012. godine i sve dok ga Engleski nogometni savez želi, on će ostati na svom poslu koji trenutno radi. Susreo se s predsjednikom Ruskog nogometnog saveza na utakmici između Chelseaja i Manchester Cityja, ali zapravo nije zainteresovan za vođenje Rusije. Posao selektora Engleske je onaj koji je uvijek želio i predstavlja mu veliki izazove. Sve su njegove misli trenutno usmjerene samo na Svjetsko prvenstvo", izjavio je izvor blizak Capellu za This Is London.