Pohvalio ga, ali...
2

Capello na zanimljiv način objasnio problem Balea u Real Madridu

K. H.
Fabio Capello (Foto: EPA-EFE)
Fabio Capello (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni italijanski trener Fabio Capello na zanimljiv način je govorio o napadaču Real Madrida Garethu Baleu za kojeg je rekao da ima sve karakteristike savršenog nogometaša, ali da ga nogomet ne zanima u mjeri u kojoj bi trebao.

Bale se posljednjih mjeseci nalazi na velikom udaru španske javnosti zastave na kojoj je pisalo "Vels. Golf. Madrid. Tim redom", kojom je poslao poruku da ga život u glavnom gradu Španije ne zanima previše kao ni igranje za Real Madrid.

Ipak, Zidane se nije previše osvrtao na to i Baleu je nakon toga često pružao priliku za igru, a zanimljiv komentar za igre Velšanina ostavio je bivši trener Real Madrida Fabio Capello.

"Bale ima potencijal da bude fantastičan igrač, a moj lični utisak je da nogomet više nije prioritet u njegovom životu. Djeluje mi kao da mu je pažnja skrenuta i šteta zbog toga, posebno jer je visok i jako brz, može se reći savršen za moderni nogomet. Ipak, da bi danas postao šampion, onda nogometu morate dati 100 posto svoje pažnje", kazao je Capello.

Italijanski trener je nakon toga rekao da je Real Madrid odlaskom Ronalda izgubio lidera.

"Real je imao problema da pronađe zamjenu za Cristiana Ronalda jer je on bio glavni igrač gdje god je igrao. Oni su izgubili psihičkog i tehničkog lidera", istakao je Capello.

Capello je trener Real Madrida bio od 1996. do 1997. godine i od 2006. do 2007. godine.