Engleska reprezentacija
0

Capello će nakon svake utakmice ocjenjivati igrače

Totalsport
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Fabio Capello (Foto: Reuters)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello obznanio je da će na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici dva sata nakon svake utakmice javno ocijenjivati svoje igrače.

Naime, dogovor je to koji je Capello sklopio s jednom kladioničarskom kompanijom, a koji je odmah potaknuo brojne kontroverze, jer će na Internetu na stranici Capelloindex.com poslije svake utakmice na Mundijalu osvanuti selektorove ocjene učinka vlastitih igrača, a otočki mediji strahuju da bi to moglo izazvati razdor u svlačionici.

"Ne radi se tu o novcu. Tu je riječ samo o nogometu. To je dobro za navijače, kao i za mene samog. Igrači još ne znaju za to, ali mislim da neće biti nikakvih problema. Bit će mi lako razgovarati s njima o njihovoj igri. Mogu lako reći: 'Gledaj, tvoj indeks nije dobar i moraš više trenirati'", rekao je Capello, koji godišnje kao engleski selektor inkasira oko šest miliona funti.

Većina engleskih medija na "nož" je dočekala Capellov projekt, a njime navodno nisu oduševljeni ni u Engleskom nogometnom savezu, iako se zasad nisu službeno oglasili po tom pitanju.

"Svako ko prati i uživa u nogometu raspravlja o učinku pojedinih igrača. Ja sam iskoristio svoje iskustvo kao menadžer koji ima iskustva na klupskom i reprezentativnom nivou da bih identificirao kvalitete kojima igrači pridonose timu", dodao je engleski selektor.

Prvo takmičenje koje će Capellov Index ocjenjivati je SP u Južnoafričkoj Republici, a isto je od sljedeće sezone predviđeno i za Lige petice, kao i za Ligu prvaka i Evropsku ligu.