Još se služi kung-fuom
188

Cantona razbio stolić kada su Džeko i Aguero postigli gol

Totalsport
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prema pisanju Mirrora i prema riječima navijača Manchester Uniteda, legenda kluba s Old Trafforda, Eric Cantona, još i dan danas zna kung-fu vještine zbog kojih je svojevremeno bio suspendovan na devet mjeseci.

Cantona (46) je, gledajući posljednje kolo engleskog Premiershipa, u kojem je Manchester City nakon velike drame došao do naslova nakon 44 godine, u naletu bijesa kung-fu udarcem prepolovio stolić za kafu u dnevnom boravku.

Podsjetimo, City je do 90. minute utakmice zaostajao 1-2 za QPR-om, a trebala mu je bilo kakva pobjeda da osvoji naslov. Tada su u svega tri minute Edin Džeko i Sergio Aguero pogodili za nevjerovatni preokret i ludilo na stadionu Etihad.

Slično ludilo, ali negativnog naboja, odigralo se istovremeno u dnevnom boravku slavnog Francuza, a cijelu priču o tome kako je Cantona doživio taj trenutak prenio je njegov sin Raphael, koji je to ispričao jednom navijaču Manchester Uniteda.

Cantona je tako nakon 17 godina ponovno podsjetio na 1995. kada je u stilu kung-fu borca udario jednog od navijača Crystal Palacea koji ga je navodno vrijeđao s tribina.