Igrač Sassuola
8

Cannavaro: Mumije upravljaju talijanskim nogometom

Klix.ba
Paolo Cannavaro (Foto: EPA-EFE)
Paolo Cannavaro (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Sassuola Paolo Cannavaro osuo je paljbu po čelnicima Nogometnog saveza Italije nakon što su Azzurri porazom i remijem u baražu protiv Švedske ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Ljudi, nismo izgubili Svjetsko prvenstvo danas, izgubili smo ga prije 15 godina kada je su ljudi iz svijeta nogometa u Italiju doveli gubitnike iz svih krajeva svijeta, koji su krali mjesta našim momcima. Dali smo im slavu zahvaljujući našim talijanskim trenerima, koji su i dalje najbolji na svijetu. Nadam se da ćemo sada kada smo dotakli dno konačno napraviti reformu našeg nogometa. Zbogom mumijama koje upravljaju talijanskim nogometom i prostorom za mlade igrače. Sklonite nam se s puta, hvala vam", napisao je Cannavaro na Instagramu.

Potom se osvrnuo na legendarnog golmana Gianluigija Buffona, koji se sa suzama u očima oprostio od reprezentacije i pri tome ostao bez nastupa na SP.

"Svaka čas velikom Buffonu, izgubio je šansu da postane jedini igrač koji je nastupio na šest svjetskih prvenstava. ali je stao pred kamere. Nadam se da će tvoje suze biti zadnje koje su prosute za naš nogomet", dodao je iskusni nogometaš.

Apelovao je da se prilika pruži mladim igračima.

"Podržimo mladu Italiju koja dolazi, postanimo reprezentacija kojoj je cijeli svijet azavidio. Ovo nam se nažalost moralo dogoditi, probudimo se", završio je Cannavaro.