Dobio pohvalu UEFA-e
42

Cancelo je ljut na Guardiolu, ali je jednim potezom iskazao veliko poštovanje prema Cityju

E. B.
Joao Cancelo (Foto: Screenshot)
Joao Cancelo (Foto: Screenshot)
Joao Cancelo je sinoć bio jedini igrač koji je dobio zvižduke sa stadiona Etihad na susretu četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Bayerna.

Cancelo je igrao posljednjih desetak minuta susreta na Etihadu, a dobio je brojne zvižduke s tribina Etihada. Razlog je, naravno, to što ga je Pep Guardiola otjerao na posudbu u Bayern nakon jedne svađe koju su imali na treningu.

Svađa se desila na treningu uoči utakmice u Kupu protiv Arsenala, kada je portugalski as saznao da neće biti starter. Nezadovoljan tim saznanjem, ljutito je reagovao i zaprijetio da će otići, nakon čega mu je Guardiola poručio da je slobodan da bira novi klub, a "obećanje" je ispunio nekoliko dana kasnije kada ga je poslao u Bayern.

No, potezom prije utakmice Cancelo je pokazao da iznimno poštuje City.

Cancelo, koji ima ugovor s Građanima do ljeta 2027. godine, je po dolasku na Etihad krenuo prema svlačionici, a na putu do nje zaobišao je grb Cityja kako ga ne bi nagazio.

Taj potez je oduševio UEFA-u koja je na Twitter nalogu Lige prvaka objavila taj video uz samo jednu napisanu riječ - poštovanje.