Nogomet
0

VIDEO / Camacho u transu slavio gol Inieste

Totalsport
Legenda madridskog Reala i bivši selektor španske nogometne reprezentacije Jose Antonio Camacho još je jednom postao hit na YouTubeu.

Trener koji je sa Španijom ispadao u četvrtfinalima Evropskog prvenstva 2000. i Svjetskog prvenstva 2002., u Južnoafričkoj Republici je radio kao televizijski komentator, a njegove proslave pogodaka "furije" stekle su veliki broj obožavatelja.

Nije ih Camacho razočarao ni u nedjelju navečer u trenucima kad je Andres Iniesta u 116. minuti donio Špancima pobjedu protiv Holandije i naslov svjetskih prvaka. Camacho je u transu zakričao "Goooooool", a potom je, kao i tokom utakmice protiv Paragvaja, počeo tresti mikrofonom ispred usta.

Ustao je nakon toga sa stolca i s rukama u zraku nastavio slaviti. Kako su to zanimljivo primijetili komentatori YahooSportsa, izgledao je kao da proživljava religijsko iskustvo.

U još je većoj euforiji bio njegov kolega na komentatorskoj poziciji koji nije mogao prestati urlati u stilu svojih slavnih južnoameričkih kolega. Veseli su dvojac sa širokim osmjesima promatrali svi u njihovoj blizini.