Najviše želi Scudetto
29

Calhanoglu poručio navijačima Milana: Volim Inter, ljubav mi je važnija od novca

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Turski internacionalac Hakan Calhanoglu odgovorio je na "prozivke" navijača Milana te je istakao da voli Inter.

Calhanoglu se našao na udaru navijača Milana nakon što je napustio klub i prešao u redove gradskog rivala Intera, a sada se ne želi odreći dresa Nerazzurra iako je dobio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije.

U intervjuu za Sportmediaset je Calhanoglu potvrdio glasine i otkrio razloge svoje odluke.

"Da, tačno je da sam odbio ponudu iz Saudijske Arabije, ali moj agent mi ne govori detalje jer zna da sam fokusiran na svoj rad u Interu. Odlučio sam da ne idem iz kluba jer volim Inter. Imam važnu ulogu i zahvalan sam klubu jer mi je omogućio da napredujem", izjavio je sjajni nogometaš.

On je nedavno produžio saradnju s Nerazzurrima kojim se kao slobodan igrač priključio iz Milana 2021. godine.

"Svi misle da sam napustio Milan zbog novca, no novac nije sve. Meni je važnije osjetiti ljubav, a to je ono što dobijam od navijača. To je nešto što će mi zauvijek ostati u srcu. Imam mnogo ciljeva s Interom. Sjećam se svoje prve utakmice protiv Genoe, bio sam malo nervozan i razmišljao sam o očekivanjima navijača", rekao je Calhanoglu.

Svom klubu je potpuno posvećen.

"Fokusiran sam na svoj rad, vjerujem u sebe i znam svoje kvalitete, a kad vam navijači daju nešto, lijepo je uzvratiti. Sretan sam jer nije lako dobiti ovu ljubav", kazao je on.

Navijači Milana ga često podsjećaju da su osvojili Scudetto nakon što je on napustio klub, dok ga Hakan još uvijek čeka s Interom.

"Želim im sve najbolje. Trebamo biti strpljivi, vidjet ćemo", poručio je Calhanoglu.

Dvadesetdevetogodišnji nogometaš je u sjajnoj formi, a selektor reprezentacije Turske, Vincenzo Montella, nedavno je rekao da je upravo Hakan najbolji veznjak u Serie A.

"Unajmio sam ličnog trenera kako bih radio s njim tokom odmora. Gledao sam brojne snimke, a kada je sezona počela, bio sam spreman. Moja uloga nije mnogo drugačija nego ranije, ali još uvijek mogu napredovati i dati još više. Osjećam samopouzdanje i znam da mogu biti bolji", istakao je turski internacionalac.

O treneru Intera Simoneu Inzaghiju ima visoko mišljenje.

"Njegov najveći kvalitet je način na koji razgovara s igračima i kako se ponaša prema nama. Uvijek želi pobijediti i naljuti se kad usporimo. Kad se trening završi, miran je i možemo razgovarati s njim o bilo čemu. On također napreduje, ali se ne može napraviti ništa za jednu godinu. Stigli smo u klub u istom trenutku i svi napredujemo zajedno", rekao je Calhanoglu.

Na pitanje da li bi volio osvojiti Scudetto ili se plasirati u još jedno finale Lige prvaka, imao je jasan odgovor: "Scudetto".

Odgovorio je na pitanje da li smatra da je Juventus najveći rival Interu iako Bianconeri tvrde da im je cilj biti među četiri najbolja kluba u Italiji.

"Uopće ih ne gledam, gledam samo Inter. Čak ih i ne slušam", završio je Calhanoglu.

On je upisao osam golova i tri asistencije u 22 odigrane utakmice u svim takmičenjima ove sezone. Ugovor s Interom mu ističe u junu 2027. godine.