Top kategorija
12

Calderon: Real za Lewandowskog mora da izdvoji najmanje 150 miliona eura

Klix.ba
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Bivši predsjednik madridskog Reala Ramon Calderon uvjeren je da samo od Roberta Lewandowskog zavisi hoće li karijeru nastaviti u kraljevskom klubu ili će ostati u Bayernu.

"Real ga želi i tu nema sumnje. Svi ga žele. Ako Robert poželi da napusti Bayern, ne postoji šansa da ga zadrže. Za mene to i nema smisla. Naravno, oni žele da ga zadrže, ali sam kao predsjednik toliko puta to čuo. Ronaldo, Manchester United i Sir Alex Ferguson stalno su govorili da nema šanse da ode. Isto je bilo i sa Davidom Beckhamom. Ali na kraju igrač je uvijek odlučivao o svojoj sudbini", rekao je Calderon.

Nekada prvi čovjek najtrofejnijeg evropskog kluba, koji je probio transfer rekord sa Cristianom Ronaldom, dotakao se i sadašnje situacije na nogometnom tržištu.

"Kada sam dovodio Ronalda za 94 miliona eura svi su govorili da je to ludost. Međutim, danas je teško dovesti top igrača za manje od 150 miliona eura, a Robert svakako pripada toj kategoriji", poručio je Calderon.

Lewandowski je ove sezone postigao 39 pogodaka u 43 odigrane utakmice za Bayern, a novu priliku imat će večera u polufinalu Lige prvaka upravo protiv Reala.