Nogomet
6

Čačić: Znam sastav, Srna sigurno igra

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
"Znam sastav za sutrašnju utakmicu protiv češke reprezentacije, a kapiten Darijo Srna sigurno će predvoditi ekipu", naglasio je selektor Ante Čačić na konferenciji za medije u Saint Etienneu.

Čačić nije želio otkriti sastav, ali je poručio da su spremni svi igrači koji su počeli meč protiv Turske..

"Sastav ćete saznati sutra, ali svi igrači koji su započeli utakmicu protiv Turske su u odličnom stanju", kazao je Čačić.

Čačić je istakao kako je najveća češka vrlina zapravo cijela ekipa, a najvažniji igrač je Rosicky.

"Rosicky im je najvažniji igrač, o njemu treba razmišljati svaki protivnik pa tako i mi", kazao je Čačić dodavši: "Nakon što su izgubili prvu utakmicu očekujem da će biti ambiciozniji".

Čačić se nije želio baviti kombinacijama po kojima bi hrvatskom timu trebao bod za prolaz u osminu finala.

"Olakšavajuća je okolnost što već imamo tri boda, ali Hrvatska protiv svakog protivnika mora i može težiti igri na pobjedu," kazao je Čačić i još jednom naglasio: "Češka nije slabija ekipa od Turske. Protiv Španije su odigrali vrlo korektno i siguran sam kako je njihovo raspoloženje daleko bolje nego od Turske koja je puno očekivala od prve utakmice, a na kraju ju je izgubila".

Selektor Hrvatske se osvrnuo i na situaciju oko kapitena Srne, ali i na niz drugih nedaća koje su pogodile reprezentaciju.

"Srna je u dobrom stanju i on će sutra voditi ekipu protiv Češke. To će nas samo galvanizirati. Već smo se prilagodili. Nažalost, maloprije smo čuli kako je suprug naše šefice računovodstva dobio moždani udar", poručio je Čačić.