Nogomet
9

Čačić: Više se bojim Češke; Terim: Ako Hrvatska prođe grupu, otići će daleko

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Gol Luke Modrića odlučio je meč između Hrvatske i Turske u 1. kolu grupe D Evropskog prvenstva. Selektori obje selekcije obratili su se javnosti nakon meča.

Selektor Hrvatske Ante Čačić pohvalio je Luku Modrića i kazao da Hrvatska igra bolje kada sjajni veznjak igra kao danas.

"Luka Modrić zaslužuje da se priča o njemu, ovo je bio jedan od njegovih najboljih mečeva. Bio je naš lider. Postigao je magičan gol i na kraju se ispostavilo da je to jedini gol na meču. Trebamo Modrića u ovoj formi, jer kada igra ovako, cijeli tim izgleda drugačije. Izgleda bolje i agresivnije. Ne uzimamo ovo kao garanciju da smo prošli, jer tako ne mislimo. Rekao sam igračima da se više bojim Češke nego Turske. Moramo zaboraviti ovu pobjedu i fokusirati se na sljedeći meč", kazao je Čačić.

Razloge za zadovoljstvo nije imao Fatih Terim koji treći put vodi Tursku na evropskim prvenstvima i svaki put je Turska izgubila na otvaranju prvenstva. Na Euru 1996. godine Turska je poražena upravo od Hrvatske, a na Euru 2008. godine poraz je nanio Portugal.

"Igrali smo dobro u prvom poluvremenu. Hrvatska je bila bolja u drugom dijelu, ali mi smo imali šansu da prvi postignemo gol i da smo to učinili bilo bi drugačije. Nakon 60 minuta igre fizički smo pali i Hrvatska je bila bolja, imala je više šansi. Još nije gotovo. Igrali smo protiv vrlo snažne ekipe. Ako Hrvatska prođe grupu, otići će vrlo daleko. Nikada ne započinjemo takmičenja dobro. Razočaran sam, ali moramo naučiti iz ovoga. Nisam očekivao da ćemo tako pasti u drugom dijelu. Naši veliki igrači moraju pružati više. Ovo je timska igra, ali ja očekujem više od njih. Ako oni pruže nešto, onda ćemo imati dobre rezultate", kazao je Terim.