Nogomet
2

Busquets: Nisam nagazio na Pepea, to su gluposti

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Vezni nogometaš Barcelone Sergio Busquets tvrdi da nije namjerno stao na glavu portugalskom stoperu madridskog Reala u susretu 29. kola španske Primere.

Barcelona je u Madridu slavila s 4-3, a utakmicu su obilježili nervoza, grubost i učestale provokacije i jedne i druge strane. Jedna od kontroverznih situacija dogodila se u završnici prvog poluvremena kada je Busquets, nakon što je Barcelona izjednačila na 2-2, nakon jednog naguravanja u kaznenom prostoru nagazio na Pepeovu glavu.

Mnogima se čini da je to bilo namjerno gaženje, jer je pogledao dolje i vidio da Portugalac leži, no španski veznjak tvrdi da namjere nije bilo, štoviše, da nema pojma što se dogodilo.

"To su potpune gluposti. Nikada mi nije palo na pamet da stanem na ikoga. Ne znam koliko sam mu blizu došao kopačkom, ali kontakta nije bilo. Pogrešaka je bilo na obje strane i mislim da se Real nema razloga žaliti. Naši ogledi su uvijek nervozni i suci uvijek imaju pune ruke posla", rekao je Busquets za A Bolu.

Podsjetimo, sudija nije primijetio Busquetsov potez, no zato je sredinom drugog poluvremena isključio Sergija Ramosa zbog sumnjivog prekršaja nad Neymarom u kaznenom prostoru, nakon čega je Barcelona zaostatak od 2-3 preokrenula u pobjedu 4-3.