Nogomet
9

Bundesliga: Spahić požutio u teškom porazu HSV-a, Dortmund pregazio Vrančićev Darmstadt

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U trećem kolu Bundeslige ekipe za koji nastupaju naši reprezentativci doživjele su poraze. Spahićev HSV je poražen kući od Leipziga (0:4), dok je Vrančićev Darmstadt pregažen u Dortmundu (6:0). Bičakčićev Hoffenheim je odigrao bez pogodaka protiv Wolfsburga.

HSV je sa 3:0 poražen kod kuće od novajlije u Bundesligi, a Spahić je odigrao svih 90 minuta susreta. Naš reprezentativac je požutio u 13. minuti susreta, a svi golovi su pali u drugom poluvremenu. U 66. minuri Forsberg je pogodio iz penala, a potom je Werner postigao dva gola u 72. i 77. minuti, a Selke je dodao gol u 90+2. minuti za konačnih 3:0 za Leipzig.

Vrančićev Darmstadt je gostovao u Dortmundu i ispraćen je sa šest golova u mreži. Na poluvremenu je rezultat glasio 1:0, a strijelac je bio Castro u 7. minuti. Vrančić je zamijenjen na poluvremenu, a u drugih 45 minuta gosti su doživjeli pravi potop.

Najprije je Ramos pogodio u 48. minuti, potom se u strijelce upisao Pulišić u 54. minuti. Castro je svoj drugi gol upisao u 78. minuti, a po gol su još dodali Rode (84.) i Mor (88.).

Hoffenheim i Wolfsburg su odigrali 0:0, a u redovima domaće ekipe najzaslužniji za to što se mreža Baumanna nije tresla je Bičakčić, koji je sjajno odigrao svih 90 minuta meča.

Igolstadt je na Alianz Areni poveo u 8. minuti preko Lezcana, a potom je Bayern u svom stilu preokrenuo i slavio sa 3:1. Za Bayern su pogađačo Lewandowski (12.), Alonso (50.) i Rafinha (84.).

Eintracht je sa 2:1 savladao Bayer. Domaći su poveli preko Meiera u 53., poravnao je Chicharito u 60., a tri boda domaćinu donio je Fabian u 79. minuti. Gosti su mogli do boda, no Chicharito je u 88. minuti promašio penal.