Nogomet
1

Bundesliga: Dortmund postigao pet golova u Wolfsburgu, nove nastupe upisali i Bičakčić i Spahić

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Današnjim utakmicama počelo je četvrto kolo Bundeslige u kojem je Borussia Dortmund savladala Wolfsburg u gostima sa visokih 5:1.

Milioneri su prikazali lepršavu igru i zasluženo su upisali ubjedljivu pobjedu. Mrežu domaće ekipe načeo je Guerreiro u 4. minuti susreta, a do poluvremena prednost je udvostručena preko Aubameyanga u 16. minuti susreta.

Na početku drugog poluvremena domaćin je smanjio na 2:1, a tračak nade u pozitivan rezultat Vukovima je donio Didavi golom u 53. minuti.

Ipak, Dortmund je ponovo ubacio u brzinu više i postigao je još tri gola. Strijelci su bili Dembele (58'), Aubameyang (62') i Piszczek (73').

Na terenu su večeras bila i dva bh. reprezentativca, koji su odigrali po 90 minuta.

Ermin Bičakčić je igrao u remiju hoffenheima u gostima kod Darmstadta (1:1). Gosti su poveli u 46. minuti preko Kramarića, a Darmstadt je izjednačio u 90+2. minuti preko Olijnyka. Mario Vrančić je presjedio na klupi za rezervne igrače domaće ekipe.

Emir Spahić je učestvovao u porazu njegog HSV-a na gostovanju kod Freiburga sa 1:0. Gol odluke postigao je Petersen u 70. minuti.

Eintracht je sa 2:0 (Abraham 45+2', Oczipka 50') slavio u Ingolstadtu.