Nogomet
0

Bundesliga: Schalke uvjerljiv na startu, Ingolstadt debitovao trijumfom

Klix.ba
(Foto: EPA)
Nakon sinoćnjeg trijumfa Bayerna nad HSV-om u Munchenu, danas je na još pet stadiona nastavljeno prvo kolo Bundeslige.

Zanimljivi mečevi igrani su u Bremenu, Augsburgu i Leverkusenu. Hertha je kao gost porazila Augsburg minimalnim rezultatom. Pogodak za trijumf postigao je Kalou iz penala u trećoj minuti drugog poluvremena.

Uspješan gost bio je i novajlija Ingolstadt koji je također minimalnim rezultatom bio bolji od Mainza. Pogodak za trijumf postigao je Heinterseer u 66. minuti.

Drugi novajlija, Darmstadt remizirao je na domaćem terenu sa Hannoverom, a meč je okončan rezultatom 2:2. Dvostruki strijelac za domaće bio je Heller, dok su pogotke za goste postigli Benschop i Sulu koji je postigao autogol. Vrijedi spomenuti da je kod Hannovera Erdinc promašio penal sredinom drugog poluvremena. U timu Darmstadta nije bilo Marija Vrančića koji je meč odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Zuber je u petoj minuti utakmice Bayer Leverkusen – Hoffenheim pogodio za goste i hladan tuš na Bay Areni, da bi domaći igrači do kraja ipak preokrenuli golovima Kieslinga i Brandta. U gostujućem timu nije bilo Ermina Bičakčića.

Izet Hajrović nije ni konkurosao za meč Werdera i Schalkea koji je pripao gostima rezultatom 3:0. Gabre Selasie je autogolom donio prednost gostima, da bi do kraja pogađali Choupo Motig i Huntelaar. Sead Kolašinac nije ulazio u igru u timu Schalkea.

Rezultati:

Augsburg – Hertha 0:1 Bremen – Schalke 0:3 Darmstadt – Hannover 2:2 Leverkusen –Hoffenheim 2:1 Mainz – Ingolstadt 0:1