Nogomet
1

Bundesliga: Hoffenheim i Dortmund podijelili bodove, trijumf Schalkea

Klix.ba
(Foto: EPA)
Nakon pet uzastopnih poraza trijumf je ostvario M'gladbach nad Augsburgom rezultatom 4:2.

Domaći igrači posao su završili za svega 20 minuta, s obzirom da je u 21. minuti bilo već 4:0. Pogađali su redom Johnson, Xhaka, Stindl i Dahoud. U drugom poluvremenu gosti su ublažili poraz golovima Verhaegha iz penala.

Odličnu igru tokom prvog poluvremena utakmice protiv Borussije Dortmund Hoffenheim je krunisao vodećim pogotkom koji je u finišu postigao Rudey. U nastavku gosti ipak uspijevaju postići izjednačujući pogodak, a strijelac je bio Aubameyang. Vrijedi spomenuti zapažen nastup Ermina Bičakčića u pobjedničkom timu. Reprezentativac BiH je odigrao svih 90 minuta.

Golom Karamana u ranoj fazi utakmice Hannover je poveo protiv Stuttgarta, da bi gosti do pauze ipak uspjeli preokrenuti. Strijelci su bili Gentner i Werner. U nastavku je trijumf gostiju potvrdio Maxim. Vrijedi istaći još jedan zapažen nastup Tonija Šunjića u timu Stuttgarta.

Minimalnu pobjedu na domaćem terenu ostvario je Bayer Leverkusen nad Mainzom. Pobjedu Apotekarima donio je Chicarito Hernandez u 66. minuti. Schalke nije imao problema sa Eintrachtom iz Frankfurta pobijedivši rezultatom 2:0. Strijelci su bili Matip i Sane. Sead Kolašinac u pobjedničkom timu odigrao je svih 90 minuta.

Bundesliga, šesto kolo:

Hoffenheim – Borussia Dortmund 1:1 Hannover – Stuttgart 1:3

Leverkusen – Mainz 1:0 Schalke – Frankfurt 2:0 M'gladbach – Augsburg 4:2