Nogomet
20

Bundesliga: Ibišević strijelac u trijumfu Herthe, Dortmund treći meč zaredom bez pobjede

Piše: E. B.
Trenutak kada ibišević postiže vodeći gol za Herthu (Foto: AFP)
Trenutak kada ibišević postiže vodeći gol za Herthu (Foto: AFP)
Hertha je i u osmom kolu Bundeslige nastavila sa odličnim igrama i poravnala se sa Bayernom na vrhu tabele, dok je Dortmund i treću utakmicu zaredom ostao bez pobjede.

Hertha je na Olimpijskom stadionu u Berlinu dočekala Köln i slavila sa 2:1. Prvi gol na meču postigao je napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević u 13. minuti na Weiserovu asistenciju. To je Vedi bio šesti gol u osmom nastupu ove sezone u Bundesligi. Modeste je izjednačio rezultat u 65. minuti, a pobjedu Herthi donio je Stark u 74. minuti susreta.

Dortmund je nastavio sa lošim partijama, te već treću utakmicu zaredom ne zna za pobjedu. Nakon poraza u Leverkusenu (2:0) i boda kod kuće proiv Herthe (1:1), Milioneri su u 91. minuti spaššavali bod u Ingolstadtu (3:3). Domaćin je poveo sa 2:0 već u prvom poluvremenu, a golove su postigli Cohen u 6. i Lezcano u 24. minuti. Oba gola došla su na identičan način, glavom sa peterca nakon centaršuta Suttnera iz slobodnjaka sa desne strane.

Aubameyang je u 59. minuti smanjio na 2:1, a potm Lezcano pogađa za 3:1. Deset minuta kasnije Ramos je pogodio za 3:2, a kada se činilo da će Borussija biti poražena, Pulišić je pogodio u 90+1. minuti meča za konačnih 3:3.

Hoffenheim je golovima Demibaya (15'), Wagnera (49') i Zubera (60') slavio u Leverkusenu sa 3:0, a domaćin je od 6. minute igrao sa igračem manje kada je direktan crveni zbog nevjerovatne gluposti dobio napadač Volland.

Darmstadt je savladao Wolfsburg sa 3:1 (Ben-Hatira 25', Kleinheisler 68', Sirigu 76' - Gomez 60'), a Freiburg Augsburg sa 2:1 (Phillipp 66', Petersen 78' - Altintop 84').