Liga prvaka
11

Buffon upozorava: Monaco je težak protivnik, barem koliko i Barcelona

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Golman Juventusa Gianluigi Buffon vrlo je oprezan uoči reavnš susreta polufinala Lige prvaka, iako su u gostima kod Monaca slavili rezultatom 2:0.

"Monaco je težak protivnik, barem koliko i Barcelona. Njihov nogomet je pun energije, fizički su odlično pripremljeni, a imaju i iskustva. Kad sam ih gledao u osmini finala, u prvom meču u gostima kod Manchester Cityja, nakon pola sata igre poslao sam poruku jednom članu uprave kluba, u kojoj sam napisao 'ovi su stvarno jaki, mogli bi stići do finala'. To najbolje pokazuje koliko ih respektiramo", rekao je Buffon uoči revanša, koji je na rasporedu u utorak u Torinu.

Legendarni golman ističe da bi osvajanje Lige prvaka sa Juventusom bio najsretniji trenutak u njegovoj karijeri, zajedno sa naslovom svjetskog prvaka 2006. u dresu Italije.

"Oduvijek želim osvojiti Ligu prvaka, a sa godinama moja želja je sve jača. Bio bi to najsretniji trenutak u mojoj karijeri, zajedno sa naslovom svjetskog prvaka iz 2006. Nakon što smo u četvrtfinalu eliminisali Barcelonu bio sam sretan, ali nisam previše slavio jer sam toliko puta u karijeri ostao razočaran. Sada prvo želim osvojiti trofej, pa ću tek onda slaviti", podvukao je Buffon.