Golman Juventusa
127

Buffon: Neću se izviniti Oliveru, ponovo bih postupio isto jer nije smio svirati penal

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni Gianluigi Buffon se ne kaje što je burno reagovao nakon što je arbitar Michael Oliver dosudio penal za Real Madrid iz kojeg su Kraljevi postigli pogodak za plasman u polufinale Lige prvaka.

Gigi je u razgovoru za Sky Italiju istakao kako i dalje stoji pri stavu da je Juventus pokraden, te da nema namjeru da se izvinjava engleskom arbitru.

"Nemam se ja kome šta izvinjavati. Ljudsko sam biće, imam emocije i ne bojim ih se iskazati, bilo to ispravno ili ne. Sviđalo se kome to ili ne, to sam ja, Gigi Buffon", rekao je Buffon.

Legendarni golman je nakon meča izjavio da Oliver "umjesto srca ima kantu za smeće". Sada, "hladne glave" Gigi i dalje isto misli.

"Poslije utakmice sam rekao šta sam rekao. Morate shvatiti situaciju u kojoj sam bio, ponekad čovjek u tim trenucima ne razmišlja šta govori. To bih sada mogao jedino ljepše formulisati i birati riječi, ali bio bih hipokrit kada bih sada rekao da drukčije mislim. Da se nađem u istoj situaciji, opet bih isto rekao", izjavio je golman Juventusa koji je još jednom ponovio kako penal nije smio biti dosuđen.

"Oliver nije smio svirati penal. Iskusniji sudija nikada ne bi pokazao na bijelu tačku, već bi dopustio ekipama da se nastave boriti u produžecima. Siguran sam da će Oliver postati vrhunski sudija i imati veliku karijeru, ali je premlad za ovaj nivo nogometa i našao se u nezgodnoj situaciji. Stoga nisam ljut na njega, ali isto tako ostajem pri svom stavu", rekao je Buffon.