Institut za nogometnu historiju
0
Buffon je najbolji golman 21. stoljeća
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma bufa glavni
niđe veze pa ostalo je još 87 godina do kraja stoljeća.
haaallooooo klix , otvorite i druge clanke za komentiranje!!!!! na drugim portalima , npr. jutarnji list mozes komentirat sve clanke neka raja kaze svoje misljenje , ok ??
casillasa da se vazda divio gigiu je pametnom dosta.....mozda nije osvojio sve trofeje koje je mogao da je otisao u barcu 2006e ipak prejak i pravi minimalan broj gresaka za razliku od ostalih tu je razlika gigi numero uno
POTPUNO ZASLUZENO
Buffon pred potpison ugovora, Casilas nekim cudom grije klupu iako je buffon striji 3 godine :/ ???? Valjda murinjo zn zasto :) :) Forza Gigi No.1
I to nije samo najbolji u 21 stoljecu, nego u historiji fudbala. Buffon is the greatest ever.
Ne moze nikako biti najbolji 21. vijeka, jedino se moglo reci, od 2000. godine do danas, recimo. Mada smatram da je casillas bolji, ima vise trofeja u tom periodu, i sa klubom, a posebno sa reprezentacijom. P.S. Ovi sto nabrajaju smaihele, bartheze!?, tafarele, treba da nauce da su isti branili krajem 90_tih, pa ne ulaze u konkurenciju. A kad smo vec kod Bartheza, to je jedan od naboljih kiks-golmana koji se ikad pojavio. Mnogi od najsmjesnijih videa na eurosportu su bili njegovi.
ovo je ko da se najbolji fudbaler godine proglasi u februaru
pa budaletino,.....procitaj tekst,...ti golmani sto si nabrojao,..vecina ih nije ni branila u 21 stoljecu,.a i ovi sto jesu nesto malo..osim dide,....a taj bartez,...to nije vidilo golmana,..:-),....zbrajaju se bodoci iz svih dosadasnjih 12 god,......gigi i iker su price za sebe,..dva razlicita tipa golmana,skoro pa podjednako dobra,.....za mene je Gigi malo ispred,...jer sam Juventino,..i vise ga pratim,..a Ikera postujem jer je LJUDINA,...
Zna se ko je najboljii.Jedan je Gigi Buffon!!!!Glupoo je poreditii njega i Casillasa,Buffon ne ostajee na klupii za razliku od ovoga,Forza Gigi!!
C>ijenim italijana ali nemogu da vjerujem da neko moze da bude ispred Ikera pa taj decko da igra na bilo kojoj poziciji sem golmana odavno bi bio proglasen za najboljeg igraca svih vremena. Od 19 godine prvi vratara njaveceg najtrofejnijeg kluba na svijetu osvojio je sa realom sve od lige, kupa, superkupa spanskog preko lige prvaka, superkupa europe ,svjetskog klupskog prvenstva i to VISE puta. Sa reprezentacijom isto osvojio sve od kvalifikaciske grupe pa do svijetskog i evropskog prvenstva sta jos treba da osvoji da bi bio legenda da bi bio najveci mozda ligu europe (neko ce reci i to jer to je jedini trofej koji mu fali) ali ima vremena u 4o i nekoj kad ode u valenciju levante :) Kad kazem da je osvojio sve i je ali nije bio statista vec u svakom trofeju ima dosta njegovog znoja .. Da to uspije onom malom ljigavcu iz barce ili pak onom pedercicu iz reala zalizanom ja mislim da bi svi svrsavali iduci 150 godina na to... Za mene Ikre najveci od svih i tacka..
gdje su: smajhl, kepke, tafarel, zubizareta, barez, dida,..kako god okrenes, ima ih mnogo koji su barem od ovog treceplasiranog...a ni kasiljas nije sto je nekad bio, nije on djaba na klupi..
hahaahha , pa vi mislite da ste pametniji od instituta za historiju fudbala i mislite da je Kahn najbolji , to sto slabo pratite juventus i talijansku ligu , nije vam kriv taj institut pa da mu kazete "fudbalsko znanje 0" ,alo , mislim svaki europljnin zna da je Buffon najbolji pa sve i ovih 83 naredne godine ne vjerujem da ce biti ko bolji , iskreno , FORZA ĐIĐI !!!
TO ĐIĐI KRALJU TALIJANSKI !!!
e tako..čisto da se zna ko je tata, FORZA GIGI!
Cuujj Ceh trecii .. ooo Bozee