Uoči četvrtfinalnog duela
14

Buffon: Engleska ima sličnosti s Chelseajem

Totalsport
Gianluigi Buffon slavi prolazak svog tima u četvrtfinale (Foto: Arhiv/AFP)
Gianluigi Buffon slavi prolazak svog tima u četvrtfinale (Foto: Arhiv/AFP)
Uoči ogleda Italije i Engleske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u nedjelju u Kijevu, slavni 34-godišnji golman "Azzurra" Gianluigi Buffon podvukao je igrače iz suparničkog tabora koji su najveća prijetnja ambicijama Italije za plasman u polufinale.

"Wayne Rooney ima harizmu i on je lider koji vuče ekipu za sobom. John Terry, Steven Gerrard i Ashley Cole također su igrači koji znaju kako pobjeđivati", rekao je Buffon, koji je pohvalio i svog kolegu Jeoa Harta, golmana Manchester Cityja.

"Uz Manuela Neuera i Salvatorea Sirigua, Joe Hart bi mogao postati jedan od najboljih golmana svijeta. Razlika između 'normalnih' i najvećih golmana je u obraćanju pažnje na detalje, a ne u počinjenim greškama tokom sezone".

Juventusov golman uporedio je stil kojim igra Engleska na ovom prvenstvu sa stilom koji je ekipu Chelseaja doveo do naslova prvaka Evrope u minuloj klupskoj sezoni.

"Chelsea je odlično igrao odbranu protiv Barcelone i Bayerna u Ligi prvaka. Vjerojatno su i Barcelona i Bayern jače ekipe od Chelseaja, ali londonski tim ih je pobijedio. U tom smislu možemo pronaći sličnosti između Chelseaja i Engleske", zaključio je Buffon.