Nogomet
12

Britanski mediji: Mancini bi mogao odvesti Džeku u Galatasaray

Klix.ba
Roberto Mancini i Edin Džeko slave titulu Premiershipa
Roberto Mancini i Edin Džeko slave titulu Premiershipa
Nakon što je trener Fatih Terim dobio otkaz na klupi Galatasarayja, britanski i turski mediji već su mu našli zamjenu u bivšem treneru Manchester Cityja Robertu Manciniju.

Kako piše portal Hereisthecity.com, Talijan bi sa sobom u slavni turski klub mogao povesti pet igrača sa kojima je do prošle sezone sarađivao na Etihadu. Prvi na listi je bh. reprezentativac i napadač Edin Džeko, koji se baš nije naigrao dok je Mancini vodio Građane.

Navodno, Galata je ponudila uslove koje 48-godišnji Talijan ne može odbiti. Osim Džeke, prema stadionu Ali Sami Yen mogli bi otići John Guidetti, Gareth Barry, Abdisalam Ibrahim i Javij Garcia.

Navedeni portal piše da Džeko nije igrač za rotaciju, jer je previše dobar da bi sjedio na klupi, te bi odlazak u Tursku bio savršena opcija za bh. reprezentativca.

Možda će neki pomisliti da bi za Džeku odlazak u Galatasaray bio korak unazad u karijeri, ali Didier Drogba i Wesley Sneijder se ne bi složili s tim. Činjenica je da je Džeko musliman i prelazak u većinski islamsku Tursku bi za njega mogao biti primamljiv.