Nogomet
34

Britanski mediji: Da li je Tottenham trebao kupiti Pjanića umjesto Lamele

Klix.ba
Miralem Pjanić i Erik Lamela (Foto: AFP)
Miralem Pjanić i Erik Lamela (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ključni nogometaš u ovosezonskim odličnim igrama Rome u Seriji A. S druge strane Erik Lamela, pojačanje Tottenhama, još uvijek čeka svoj start u nekoj od premijerligaških utakmica. Britanski mediji se s pravom pitaju da li je engleski premijerligaš trebao kupiti Pjanića umjesto Lamele.

Tottenham se za vikend vratio na pobjednički put, nakon što su na gostovanju savladali Aston Villu 2:0. Međutim, utakmicu je još jednom na klupi počeo Erik Lamela, najskuplji igrač tima sa White Hart Lanea.

Menadžer ekipe Andre Villas-Boas izjavio je da se ovaj Argentinac još uvijek privikava na život u Londonu. Međutim, momak koji je 30 miliona eura vrijedno pojačanje Spursa, u novoj sezoni je igrao samo 68 minuta.

Roma bez ovog igrača izgleda mnogo bolje, piše portal Here is the city. Ove sezone tim iz glavnog grada Italije pobijedio je u svih osam utakmica koliko su igrali i imaju pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.

Jedna od zvijezda tima Rudyja Garcije je igrač kojeg skauti Tottenhama itekako poznaju. Miralem Pjanić je bio na meti Villasa-Boasa ovog ljeta, međutim, odlučili su kupiti Lamelu.

Bosanac ima odličan start sezone i bio je u prvih 11 u svakoj utakmici. Bivši igrač Lyona postigao je tri gola i upisao isto toliko asistencija. Protiv Napolija je bio čovjek odluke sa dva gola.

U državnom dresu, Pjanić je bio pokretačka snaga nogometne reprezentacije BiH i jedan od glavnih razloga zbog kojih će ova zemlja sa Balkana biti učesnica Svjetskog nogometnog prvenstva, piše navedeni portal.

Roma je bila raspoložena prodati neke od svojih najvećih imena, kao što su Lamela, Pablo Osvaldo i Marquinhos. Ali, Pjanićev agent i klub su preko ljeta odlučili da to ne bude slučaj i sa bh. reprezentativcem.

Jasno je da je pred Pjanićem svijetla budućnost na evropskoj sceni i već pokazuje da je jedan od najboljih veznih igrača u Italiji u ovom trenutku.