Na pragu Engleske
0

Britanci se jutros raspisali o Pjaniću: Tottenham i United žele veznjaka Barcelone

N. K.
O Pjaniću pišu Sky Sports, BBC... (Foto: Screenshot)
O Pjaniću pišu Sky Sports, BBC... (Foto: Screenshot)
Nakon imenovanja Nuna Espirita Santa na mjesto novog trenera Tottenhama, sportski direktor kluba Fabio Paratici se bacio na posao i prvo pojačanje trebao bi biti Miralem Pjanić, pišu jutros gotovo svi britanski mediji.

Paratici je ranije bio glavni nogometni dužnosnik Juventusa pomažući u izgradnji tima koji je osvojio devet uzastopnih titula u Seriji A, a ključni dio tih ekipa u drugoj polovini uspješne serije bio je upravo Pjanić.

Naš 31-godišnjak je postigao 22 gola i upisao 41 asistenciju tokom četiri godine na Allianz stadionu, nakon što je došao iz Rome.

Međutim, u junu 2020. godine Barcelona ga je kupila za 60 miliona eura i dovela na Nou Camp potpisavši s Pjanićem četverogodišnji ugovor s otkupnom klauzulom od gotovo 400 miliona eura.

Pjanić se ipak nije naigrao u Kataloniji budući da ga je trener Ronald Koeman samo šest puta uvrstio u startnu postavu u La Ligi.

Barcelona je u ozbiljnim finansijskim problemima pa bi Pjanić trebao napustiti klub ovog ljeta, a Mundo Deportivo tvrdi da Katalonci za njega čak neće ni tražiti obeštećenje.

Također su naveli da Pjanić čeka ponude i da će procjenjivati svoje mogućnosti kako prijelazni rok bude odmicao.

Ta je situacija upalila alarm kod Tottenhama, a pogotovo jer je upravo Paratici potpisao ugovor s Pjanićem kada je iz Rome prešao u Juventus.

Manchester United je, kako pišu Britanci, također u igri za bh. reprezentativca, ali čini se da je Tottenham bliži transferu.

Londonski klub je, prema pisanju AS-a, već bio u kontaktu s Barcom zbog transfera te se nadaju da će s Pjanićem ojačati svoj vezni red.

Međutim, kao udarac za nade Spursa, španski medij također navodi da bi Pjanić više volio povratak u Italiju, iako do sada nije stigla nijedna ponuda iz Serije A.

U svakom slučaju očekuje nas burno i zanimljivo ljeto kada je riječ o Pjanićevoj budućnosti.