Evropska liga
88

Briljantni Pepe ušao s klupe i s dva pogotka iz slobodnog udarca donio pobjedu Arsenalu

K. H.
(Foto: AFP)
Ekipa Arsenala na krilima sjajnog Nicolasa Pepea stigla je do preokreta i pobjede protiv Guimaraesa u meču 3. kola grupne faze Evropske lige rezultatom 3:2.

Već u devetoj minuti, Guimaraes je stigao u vodstvo. Garcia je upisao asistenciju, a strijelac pogotka za goste bio je Edwards. Arsenal je odmah krenuo po poravnanje, a u toj namjeri su uspjeli u 32. minuti kada sjajan centaršut Tierneyja u pogodak pretvara Martinelli.

Ipak, samo pet minuta nakon toga, Duarte pogađa za 1:2 i donosi drugo vodstvo svom timu, što je rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

Ključni trenutak meča desio se u 75. minuti kada je Unai Emery u igru ubacio Nicolasa Pepea, krilnog napadača Arsenala koji je tokom ljeta stigao u klub iz Lillea za 80 miliona eura, a ovaj sjajni igrač s dva pogotka iz slobodnog udarca donio je preokret i pobjedu svom timu.

Prvi gol postigao je u 80. minuti kada je s desne strane pogodio golmanov ugao, a drugi u 92. minuti kada je sjajno prebacio živi zid i Topnicima donio treću pobjedu.

U drugom meču ove grupe, Frankfurt je porazio Standard Liege sa 2:1. Malmo je na svom terenu bio bolji od Lugana sa 2:1, dok je meč između PSV-a i LASK-a završen bez pogodaka. Krasnodar je na gostujućem terenu porazio Trabzonspor sa 2:0, dok je Sevilla kao domaćin bila bolja od Dudelangea sa 3:0.

Getafe je poražen od Basela sa 1:0 na svom terenu, a meč između Dynamo Kieva i Kopenhagena završen je bez pobjednika (1:1).

Rennes je na svom terenu poražen sa 1:0 od Cluja, a Sporting je bio bolji od Rosenborga sa 1:0.