Briljantan intervju dječaka iz Liverpoola sa Kloppom: Volim fudbal, jer bolji tim ne pobjeđuje

Klix.ba
25.11.2015. u 19:20
113
9
Briljantan intervju dječaka iz Liverpoola sa Kloppom: Volim fudbal, jer bolji tim ne pobjeđuje
113
Briljantan intervju dječaka iz Liverpoola sa Kloppom: Volim fudbal, jer bolji tim ne pobjeđuje
Jurgen Klopp je osvojio srca navijača Liverpoola. Dugo nisu imali trenera koji je toliko atraktivan i na terenu, ali i izvan njega. Posljednja u nizu zanimljivosti sa Kloppom je intervju devetogodišnjeg dječaka iz Liverpoola sa njemačkim stručnjakom.
"Dobrodošao u moj ured", dočekao je Klopp mladog navijača koji je spremio izuzetna pitanja za novog junaka Anfielda.

"Biti dijete zahtijeva mnogo rada, imate li neki savjet kako da prođem kroz sve to?", bilo je prvo pitanje, a Kloppov odgovor bio je očinski.

"Moj najveći savjet je: 'Uživaj što si dijete'. Možda nekada nije najbolja stvar imati devet godina, ali je puno gore imati 48 godina. Uživaj i u školi također. Ja nikada nisam propustio nijedan dan u školi. Mislio sam: 'Propustit ću nešto ili uradit ću nešto posebno ovog dana.' Dakle, bio sam uvijek tamo i to je bilo dobro vrijeme",

Dječak je tokom intervjua naučio Kloppa i neke izraze iz Scouse dijalekta karakterističnog za ljude iz Liverpoola poput "Mi head's chocca" (Ne mogu se skoncentrisati), "Giving it bifters" (Davati najbolje od sebe) , "Gorra Cob On" (Nisam sretan) i "Boss Tha" (Stvarno ste dobri).

A onda je uslijedilo tako jednostavno pitanje i tako interesantan odgovor. "Zašto volite fudbal?", pitao je dječak.

"Volim fudbal, jer možete pobijediti protiv boljih ekipa. Ako radite zajednički bolje od protivnika. Zbog toga volim biti trener i volim ovu igru."

Kada su u pitanju Kloppove osobine ličnosti, bivši trener Borussije Dortmund i Mainza bio je površan. "Ne puno pametan, ali ne i glup. Ne puno smiješan, ali ne i puno ozbiljan. Ja sam dobar čovjek."

Nakon što je dječak za sebe rekao da je entuzijasta i veliki radnik, Klopp je rekao da će za šest godina sa njim potpisati ugovor, a onda je i on govorio o svojim vrlinama.

"Mogu pričati kao vodopad (smijeh). Ali, samo na svom jeziku. I, služeći se tvojim riječima, ja sam veliki radnik, vrlo ambiciozan i veliki entuzijasta. Nisam imao najbolje sposobnosti za stvari koje sam radio bolje od drugih, ali sam želio više od drugih. Zbog toga sam prošao dalje."

Na red su došle i slabosti...

"Moja lijeva noga (smijeh). Nekada nisam strpljiv, U fudbalu jesam, ali generalno u životu ne. Svi mi imamo nekoliko slabosti. To nije problem. Nismo ovdje da bismo bili perfektni. Ali, trebamo se truditi da budemo bolji svakog dana, da svijet učinimo ljepšim", kazao je trener Liverpoola.Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: