Nogomet
0

Brazilska zvijezda Rayo Vallecana će igrati za "Furiju"

Totalsport
Leo Baptistao
Leo Baptistao
Brazilski nogometaš Leo Baptistao (20) ove se sezone pokazao kao hit u španskoj Primeri. Svojim je igrama za Rayo Vallecano oduševio i vodstvo španske reprezentacije u čijem bi dresu mogao zaigrati u budućnosti.

Baptistao je došao u Rayo 2008. kao 16-godišnjak. Sve do ovoga ljeta je igrao u mlađim dobnim kategorijama madridskog kluba, a čim je priključen najjačem sastavu, postalo je jasno da Rayo u svojim redovima ima igrača koji će brzo zapeti za oko evropskim velikanima. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni Baptistao je u dosadašnjih 15 prvenstvenih utakmica postigao šest pogodaka i pet puta asistirao, a s obzirom da je karijeru počeo kao malonogometaš, tehnika mu je sjajna.

Marca piše da igre mladog brazilskog napadača nisu promakle ni selektoru španske reprezentacije Vicenteu del Bosqueu i njegovim suradnicima, a prvi su koraci prema njegovom uključivanju u "Furiju" već napravljeni. Mladić ima brazilsko i talijansko državljanstvo, ali već je prošlog ljeta započeo proces za dobivanje španskog pasoša. Prema navodima Marce, sam je izrazio želju za igranjem u dresu aktuelnih svjetskih i evropskih prvaka.

Ako proces dobivanja državljanstva prođe bez problema, moguće je da će se za početak Baptistao naći na popisu španske U21 vrste, ali čini se da bi vrlo brzo mogao postati i jedno od rješenja za napad najjače ekipe "Furije".