Ugovor na 2+1 godinu
90

Brazilac Santos pronašao novi klub nakon Željezničara, igrat će sa dva bh. reprezentativca

H. H.
Santos na potpisu ugovora (Foto: AEK Larnaca)
Santos na potpisu ugovora (Foto: AEK Larnaca)
Doskorašnji nogometaš Željezničara Clarismario Santos postat će nogometaš kiparskog AEK-a iz Larance nakon što je danas uspješno prošao ljekarske preglede.

Santos ipak nije potpisao za norveški Bodo/Glimt iako je bio veoma blizu transfera u taj klub, a sada je sve dogovorio s kiparskim prvoligašem s kojim je danas potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja saradnje na još jednu.

Santos je počeo karijeru u Fluminenseu odakle je 2019. godine otišao u hrvatsku Dubravu, a potom je došao u BiH 2020. godine u Borac iz Kozarske Dubice.

Nakon odlične polusezone u Prvoj ligi RS Rudar ga je doveo, te je ukupno te sezone u entitetskoj ligi odigrao ukupno 29 utakmica i postigao 7 golova i sa prijedorskim klubom izborio plasman u Premijer ligu BiH, gdje je skrenuo pažnju na sebe.

Potom je prešao na Grbavicu, a u prošloj sezoni ovaj brzonogi nogometaš je odigrao ukupno 35 mečeva za Željezničar, 30 u Premijer ligi BiH i pet u Kupu BiH, a ukupno je postigao osam pogodaka i upisao pet asistencija.

U AEK-u se pridružio reprezentativcima Bosne i hercegovine Kenanu Piriću i Hrvoju Miličeviću.