Proba pred SP
0

Brazil savladao Zimbabve, povreda Julia Cesara

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Brazila rezultatski su uvjerljivo, s 3-0, svladali Zimbabve u prijateljskom susretu. Utakmica u sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo igrana je u Harareu.

Najava utakmice govorila je da Zimbabve, čiji nogometaši neće nastupiti u Južnoafričkoj Republici na Mundijalu od 11. juna do 11. jula, nikada nisu zabili gol Brazilu, a da je Dungin sastav u ovaj susret ušao s tri vezane pobjede u prijateljskim mečevima. Ništa novoga nije viđeno niti u srijedu, međutim, razloga za glavobolju selektor brazilskih nogometaša itekako je imao.

Već polovinom prvog poluvremena morao je posegnuti za zamjenom igrača i to na vitalnom dijelu svoje ekipe. Povrijedio se golman Julio Cesar, a koliko ozbiljno, tek će se vidjeti. Teren je čuvar mreže milanskog Intera napustio šepajući nakon sudara sa suparničkim igračem.

Što se same utakmice tiče, seriju pogodaka započeo je Michel Bastos slobodnim udarcem u 41. minuti, da bi se do kraja poluvremena na listu strijelaca upisao i Robinho iskoristivši loptu koju mu je dodao Maicon.

Tačku na "i" u 57. minuti utakmice stavio je Elano i to nakon "brazilske" akcije u kojoj su sudjelovali gotovo svi igrači Dungine izabrane vrste. Asistent nogometašu Galatasaraya bio je Daniel Alves. Prijateljska nogometna utakmica:

Zimbabve - Brazil 0-3 (Bastos 41, Robinho 33, Elano 57)