3:0 u Johannesburgu
0

VIDEO / Brazil lako preko Čilea do Holandije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Reprezentacija Brazila na uvjerljiv je način uhvatila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Dungini su nogometaši u osmini finala u Johannesburgu svladali Čile s 3-0.

Nastavljena je na taj način dominacija "seleçaa" u okršajima s Čileom na svjetskim smotrama. Prije 38 godina Čile je na svom terenu poražen u polufinalu s 4-2, u Francuskoj 1998. je u prvom krugu Brazil slavio s 4-1, a podjednako je uvjerljiv bio i u ponedjeljak na Ellis Parku.

U brazilski se sastav nakon jedne utakmice suspenzije, zarađene zbog crvenog kartona protiv Obale Bjelokosti, vratio Kaka, a kad je on na terenu "carioce" ne gube. Konkretnije, s Kakom u momčadi Brazil nije poražen već u 33 uzastopne utakmice.

Dungina je reprezentacija strpljivo gradila napade i čekala svoju priliku protiv Čilea, a pogodak je napokon dočekala u 35. minuti. Korner je izveo Maicon, a Juan je nadskočio sve u šesnaestercu i glavom zakucao loptu u mrežu Claudija Brava.

Samo tri minute kasnije Brazilci su odigrali odličnu akciju. Robinho je projurio lijevom stranom, ubacio loptu u sredinu, a Kaka ju je samo proslijedio Luisu Fabianu koji je nadmudrio Brava i povećao prednost svoje reprezentacije. Bio je to treći pogodak napadača Seville na SP-u.

U nastavku se prvi put u strijelce na ovom prvenstvu upisao i Robinho. Ramires je u 59. minuti oduzeo loptu s centra, sjurio se prema kaznenom prostoru i gurnuo loptu Robinhu koji je s vrha šesnaesterca postavio konačni rezultat.

Peterostruki svjetski prvak tako je prilično lako došao do četvrtfinala (od 1994. je svaki put bio najmanje među osam) u kojem će igrati protiv Holandije. Utakmica je na rasporedu u petak u 16 sati na Nelson Mandela Bay stadionu u Port Elizabethu. U dosadašnjim dvobojima ovih suparnika Brazil je slavio tri puta, Nizozemci dvaput, a četiri su utakmice završene remijem.

Svjetsko nogometno prvenstvo, osmina finala:

Brazil – Čile 3-0 (Juan 35, Luis Fabiano 38, Robinho 59) Holandija – Slovačka 2-1 (Robben 18, Sneijder 84 / Vittek 90+3)