Nogomet
12

Brazil priznao da novi stadioni neće biti gotovi do zadatog roka

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Brazil je priznao da svih šest stadiona koji se grade zbog Svjetskog prvenstva u nogometu neće biti gotovi do 31. decembra, roka koji im je zadala FIFA.

Brazilska vlada navela je kako probijanje roka neće uticati na mogućnost zemlje da uspješno organizuje Svjetsko prvenstvo.

Generalni sekretar FIFA-e, Jerome Valcke, naveo je kako tri stadiona neće biti gotovi do 31. decembra, a brazilske vlasti su saopćile kako će svih šest stadiona probiti rok.

Navode kako je završetak tri stadiona odgođen, dok je otvaranje druga tri odgođeno zbog rasporeda predsjednice Dilme Rousseff, koja želi prisustvovati svečanostima otvaranjima.

Brazilski minister sporta, Aldo Rebelo, naveo je kako je Brazil poput nevjeste koja kasni na vjenčanje, ali se na kraju sve odigra kako je I očekivano. Dodao je kako je jedino važno to da će stadioni biti spremni za Svjetsko prvenstvo.

FIFA je već saopćila kako će morati promijeniti planove oko stadiona zbog kašnjenja. Termin puštanja ulaznica u prodaju već je odgođen, budući da je nisu dovršeni planovi rasporeda sjedišta. Trenutno rade na prilagođavanju operativnih programa.

Stadioni bi trebali biti gotovi u januaru ili februaru.