Nogomet
5

Bournemouth i Tottenham podijelili bodove, sudija Pawson drastično oštetio domaćina

Piše: E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Susretom između Bournemoutha i Tottenham počelo je deveto kolo engleskog Premiershipa, a susret je završen najnepopularnijim rezultatom (0:0).

Prvu veliku priliku na Dean Courtu imao je domaćin. Nakon kornera kojeg je izveo Wilshere, King je asistirao Danielsu koji šutira sa pet metara, ali Lloris nogom odbija loptu u prečku i na čudesan način spašava mrežu Spursa.

Gosti su uzvratili u 17. minuti kada je sa oko 25 metara Lamela šutirao, ali je pogodio mjesto gdje se spajaju prečka i stativa.

Eriksen je pokušao u 28. minuti iskosa sa dvadesetak metara, lopta je pogodila Cooka i promijenila smjer, ali je Boruc uspio nekako intervenisati i spasiti mrežu domaće ekipe.

U drugom poluvremenu u prvih pola sata igre nije bilo većih prilika. Potom je u 76. minuti lijepu akciju gostiju šutem sa 15-ak metara s lijeve strane kaznenog prostora završio Rose, ali je Boruc bio siguran. Do kraja meča nijedna ekipa nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti i susret je završen bez pogodaka.

Domaća ekipa će imati mnogo primjedbi na suđenje Pawsona, koji nije isključio čak trojicu igrača Spursa. Najprije su druge žute kartone zbog startova sa leđa trebali dobiti Lamela i Rose, a potom je Sissoko zbog namjernog udaranja laktom u glavu Artera trebao dobiti direktan crveni karton. Također, Pawson nije dosudio ni čiti penal za Bournemouth u posljednjih deset minuta susreta kada je Vertonghen oštro startovao nad Gradelom.