Pred duel sa Sarajevom
18

Bošnjaković: U Slobodi je napravljen sportski zločin

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U okviru 14. kola nogometne Premijer lige BiH u nedjelju se na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli sastaju ekipe Slobode i Sarajeva.

Tim povodom upriličena je konferencija za medije na kojoj su govori šef stručnog štaba crveno-crnih Milenko Bošnjaković i nogometaš Amer Bekić.

Bošnjaković je kazao da se Sloboda proteklih sedam dana pripremala za Sarajevo, a posebno mu je drago što je Amer Bekić spreman za igru, a o njegovoj minutaži će se znati tokom utakmice.

Istakao je da će i pored svih problema njegovi nogometaši dati sve od sebe za pozitivan rezultat protiv Sarajeva. Naveo je da će izaći kako bi se sportski potukli sa protivničkom ekipom.

"U Slobodi je napravljen sportski zločin u prvom timu Slobode. Radilo se po principu da se igrač dovede i dobije ugovor uz papir da ne mora trenirati. Dobije i papir na kojem je navedeno da je tu dok je prisutan Smajić, ali kada njega nema ni on ne mora prisustvovati. Igračima koji su imali obavezu da individualno treniraju prijećeno je da neće imati tri plaće, ako to budu radili", tvrdi Bošnjaković.

Kako je naveo, sada postoje određene osobe koje se naslađuju stanjem u Slobodi, naglasivši da će razmjere štete sportskog zločina biti poznate u narednom periodu.

"Ako treba dobit ću dijabetes, ali ću učiniti sve da se Sloboda podigne s dna i da uđe u mirnu luku. Ovo je sam još jedan veći razlog da radim jače, ozbiljnije i pokušam s ovom momcima napravit takav odnos da u Slobodi daju maksimum. Protiv Sarajeva ćemo dati maksimum imajući u vidu svu fizičku i psihičku štetu koju su igrači pretrpjeli", rekao je Bošnjaković

Istakao je da će u nedjelju protiv Sarajeva izaći 11 najboljih igrača koje Sloboda ima, naglasivši da na četiri igrača neće moći računati.

"Momci su sada dobro, rade, željni su pobjeda i dobrog rezultata. Pokušat ćemo dati sve od sebe u nedjelju", nastavio je strateg Tuzlaka.

Nogometaš Amer Bekić je kazao da igračima sada preostaje to da svaku narednu utakmicu igraju kao da je finale.

"Nama sada nema druge. Došli smo u situaciju da moramo u svakoj narednoj utakmici osvajati bodove i izvući do kraja, a u zimskom periodu vidjeti šta dalje", dodao je Bekić.

Susret između Slobode i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju na Gradskom stadionu Tušanj s početkom u 14:30 sati.