Srozan ugled kluba
9

Bošnjaković preuzeo Slobodu, uprava preko medija raskinula saradnju sa Bloudekom

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Milenko Bošnjaković zvanično je preuzeo Fudbalski klub Sloboda kao šef stručnog štaba. U klub s Tušnja koji je u dubiozi je stigla i nova uprava pred kojom se nalazi mnogo posla, u startu se odlučila za neobičan korak, da saradnju s bivšim trenerom Marijanom Bloudekom prekine putem medija.

Bošnjaković je u Slobodu došao nakon prekida angažmana sa Tuzla Cityjem, a kako je istakao na današnjoj konferenciji za medije, sa upravom je dogovorio uslove koji su prihvatljivi za obje strane.

"Razgovarao sam s ljudima iz kluba te sam uvidio da se u njihovu viziju uklapam ja kao čovjek koji je iz Tuzle i koji voli Slobodu. Kao trener ću plaćati račune kod svoje kuće, bez hotela, a jest ću ono što mi supruga spremi, a ne po restoranima u kojima klub plaća račune. Nudim Slobodi telefon koji ne može nazvat nijedan menadžer ili lobi da kaže da moram uraditi tako i tako", rekao je Bošnjaković.

Milenko Bošnjaković (Foto: A. K./Klix.ba)
Milenko Bošnjaković (Foto: A. K./Klix.ba)

Istakao je da vjeruje u Slobodu kojoj nudi poštenje, uz obećanje da neće zloupotrijebiti ime kluba i svoje lično ime.

"Znam šta sam prihvatio, uzeo i šta imam u svlačionici. Bit će teško i mukotrpno, ali sam čovjek koji se ne boji izazova. Kukavica po prirodi nisam i sve molim samo za malo strpljenja", naglasio je Bošnjaković.

Bošnjakovoć je na klupu Slobode došao nakon Marijana Bloudeka, s kojim je uprava kluba ugovor raskinula danas putem medijskog istupa.

Direktor razvojne politike FK Sloboda Amir Mešković na današnjoj konferenciji za medije je istakao, a Bloudeku faktički saopćio da su od svih mogućnosti koje su bile na stolu izabrali opciju da ugovor koji je ovaj trener potpisao sa Slobodom nisu u stanju ispoštovati.

"Od ovog momenta ugovor s vama je raskinut, imate pravo da putem pravnih kanala dođete do prava koja su vama zagarantovana potpisanim ugovorom, a nama je dužnost da zaštitmo novce koje ovaj klub ima na raspolaganju od građana ovog grada i kroz pravne aktivnosti pokušamo da izvučeno što je moguće više u interesima ovog kluba", poručio je Mešković Bloudeku te kazao da je potpisani ugovor na štetu Slobode vrijednosti 70.000 KM, uz plaću od 5.000 KM.

Amir Mešković (Foto: A. K./Klix.ba)
Amir Mešković (Foto: A. K./Klix.ba)

Emir Šećerbegović na posljednjoj sjednici Skupštine Slobode izabran je za novog predsjednika kluba. Danas je kazao da je ugled Slobode srozan, svi računi su blokirani, a dugovanja su se popela na pet miliona KM.

"Prvi cilj nam je da deblokada računa bude izvršena do 1. januara 2020. godine. Želimo da Sloboda bude regionalni brend ponovo, a moramo se izmiriti sa svim kljudima u klubovima u regiji. Pokušat ćemo smanjiti evidentirani dug, uz objavljivanje liste. Pokrenuti pravne mehanizme za zaštitu kluba, kao i nesmetano funkcionisanje Skupštine kluba", naveo je Šećerbegović, naglasivši da će Sloboda imati priliku za svijetlu budućnost, ukoliko uspiju ostvariti zacrtane ciljeve.

Emir Šećerbegović (Foto: A. K./Klix.ba)
Emir Šećerbegović (Foto: A. K./Klix.ba)

Sloboda se trenutno nalazi na devetoj poziciji nogometne Premijer lige BiH sa osvojenih 13 bodova, a u nedjelju joj slijedi utakmica protiv Širokog Brijega.