Slobodin trener
4

Bošnjaković nakon remija sa Sarajevom: Teško do zla Boga, pola ekipe nam je povrijeđeno

N. K.
Milenko Bošnjaković (Foto: A. K./Klix.ba)
Milenko Bošnjaković (Foto: A. K./Klix.ba)
U okviru 14. kola prvenstva BiH za nogometaše, na stadionu Tušanj u Tuzli, pred oko 3.500 gledatelja, domaća Sloboda i ekipa Sarajeva podijelili su bodove odigravši 1:1, a trener domaćih Milenko Bošnjaković bio je jako zadovoljan nakon utakmice.
"Teško do zla Boga. Pola ekipe nam ne može igrati zbog povreda, druga polovina ne može izdržati cijelu utakmicu. Očigledan je klasičan nerad u Slobodi, iako ne volim koristiti takav rječnik. Međutim, ovakva nespremnost je krivica mojih prethodnika. Odigrali smo korektnu utakmicu, mušku, rekli smo da možemo. Momci su zaslužili ovaj bod", rekao je Bošnjaković.

Slobodin trener je istakao kako se kockao dugo vremena s golmanom.

"To se na kraju isplatilo. Dečko od 19 godina koji je ušao je odgovorio zadatku, ali prije toga Fejzića nisam mijenjao iako je bio povrijeđen. Pola ekipa nam je povrijeđeno. Pred nama je strašno puno rada, ali probat ćemo sve učiniti da Sloboda ide naprijed. Ekipa je kondiciono nespremna, ne smijemo ekstremno jako krenuti. Podižem iz treninga u trening 10 po 10 posto, više ne smijemo. Tek na zimu se možemo ozbiljnije spremiti", poručio je Bošnjaković.

Sloboda nije pobijedila u Premijer ligi BiH gotovo dva mjeseca, a priliku za prekid crnog niza imat će u subotu kada gostuju Veležu u Mostaru.