Premijer liga BiH
31

Sarajevo ispustilo pobjedu u Tuzli, hrabra Sloboda zasluženo osvojila bod

N. K.
Zanimljiva utakmica na Tušnju (Foto: A. K./Klix.ba)
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Slobode i Sarajeva podijelili su bodove na stadionu Tušanj u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1.
Favorizovani Bordo tim je poveo u Tuzli već u 11. minuti kada je Rahmanović iskoristio smušenost domaće odbrane, a 0:1 je bio i rezultat prvog poluvremena.

Sloboda je zasluženo izjednačila u 57. minuti nakon maestralnih poteza Bekića i Bekrića. Prvo je Bekić fantastično asistirao petom, a onda je iskusni Bekrić rutinski savladao Kovačevića. Do kraja meča nije bilo promjena pa je ostalo 1:1.

Sarajevo je zadržalo lidersku poziciju na tabeli s dva boda više u odnosu na drugoplasirani Željezničar, dok je Sloboda na 10. mjestu s dva boda više od Mladosti, odnosno od opasne zone.

TOK UTAKMICE:

90' - Kraj utakmice u Tuzli. Sloboda i Sarajevo su podijelili bodove odigravši neriješeno 1:1.

87' - Bliži se kraj utakmice. Sarajevo dominira i dalje, ali ništa nisu napravili pred golom Slobode. Remi je sve izgledniji ishod ovog meča.

77' - I dalje bez velikih prilika. Izabranici Husrefa Musemića imaju inicijativu, ali dosta jalovo napadaju pa odbrana domaćih na čelu s golmanom Fejzićem bez problema otklanjaju sve opasnosti pred svojim golom.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

67' - Nakon gola Slobode nema pravih uzbuđenja na Tušnju, ali je opšti utisak kako su domaći zasluženo došli do izjednačenja na ovom meču.

57' - GOOOOL! Kakva akcija domaćih. Bekić se sjajno snašao u šesnaestercu gostiju, potom maestralno petom uposlio Bekrića, koji rutinski i iskusno matira Kovačevića za 1:1.

55' - Još uvijek bez velikih uzbuđenja u nastavku meča kojem prisustvuje nešto manji broj gledatelja nego je to bio slučaj prošlih sezona. Posebno se to odnosi na malobrojne Fukare, dok goste podržava nekoliko stotina pripadnika Hordi zla.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Sarajevo vodi golom Rahmanovića s početka utakmice, a prvi dio meča obilježila je i sporna situacija iz 35. minute kada su gosti tražili penal.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

35' - Sumnjiva situacija u šesnaestercu domaćih. Defanzivac Slobode Jusić igrao je u padu rukom u šesnaestercu nakon duela s Ahmetovićem. Igrači Sarajeva su tražili penal, dok je Jusić tražio prekršaj nad njim prije igranja rukom.

32' - Skroman nastavak susreta. Sarajevo je zaprijetilo jednom preko Tatara, dok su domaći imali nekoliko opasnih napada, ali nedostaje mnogo koncentracije u realizaciji.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

22' - Sloboda je preuzela inicijativu i domaći su krenuli po izjednačenje. Izveli su i nekoliko kornera, ali nisu uspjeli stvoriti neku dobru šansu kako bi došli do pogotka.

12' - Odmah nakon pogotka Bordo tima, Sloboda je imala veliku priliku stići do poravnanja, ali udarac Amera Bekića koji se izborio za prostor na nekih 18 metara otišao je tik pored stative golmana Kovačevića. Bila je ovo najbolja prilika za Slobodu na ovom meču.

11' - GOOOOOL! Sarajevo je povelo. Strijelac je bio Rahmanović koji se odlično snašao u petercu Slobode nakon centaršuta Hodžića. Gol ide na dušu i golmana i defanzivaca domaće ekipe, koji su bili samo nijemi posmatrači.

10' - U prvih deset minuta utakmice najviše se igralo na sredini terena. Gosti imaju nešto malo veći posjed lopte, ali se vidi kako i Sloboda ima ambicije za postizanje gola, do kojeg su i umalo došli nakon jedne greške golmana Kovačevića.

1' - Počela je utakmica na Tušnju. Prvi s centra krenuli su igrači Slobode.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Treneri obje ekipe Milenko Bošnjaković i Husref Musmeić odabrali su početne sastave za današnji susret.

Sloboda: Fejzić, Beganović, Jusić, Hodžić, Uzelac, Pršeš, Bekrić, Am. Bekić, Ivetić, Livančić, Al. Bekić.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Stanojević, Lazić, Gavrić, Ahmetović, Rahmanović, Milanović, Letić, Šerbečić, Tatar.

Sarajevo ima priliku pobjedom dodatno uvećati prednost u odnosu na drugoplasirani Željezničar od kojeg trenutno ima jedan više osvojen bod. Sloboda također ima imperativ pobjede budući da je samo jedan bod ispred Mladosti, odnosno opasne zone za ispadanje.