Bez plate dvije sedmice
3

Bosingwa odbio klupu, Redknapp ga kaznio sa 122 hiljade eura

Totalsport
Jose Bosingwa (Foto: AP)
Jose Bosingwa (Foto: AP)
Menadžer QPR-a Harry Redknapp kaznio je portugalskog odbrambenog igrača Josea Bosingwu (30) sa 122.000 eura jer je odbio biti na klupi u dvoboju protiv Fulhama prošli vikend, piše The Sun.

Bosingwa je u ljeto na Loftus Road kao slobodan igrač iz evropskog prvaka Chelseaja. No, novi trener Redknapp nije bio zadovoljan njegovim igrama i protiv Fulhama ga je u 17. kolu Premiershipa odlučio staviti na klupu. Portugalcu se to nije svidjelo i uvrijeđeno je napustio stadion prije početka utakmice. Redknapp to nije htio tolerisati - izostavio je iskusnog nogometaša s popisa putnika za subotnje gostovanje kod Newcastlea, a prema pisanju The Suna, oduzeo mu je i dvije sedmične plate, što iznosi 122.000 eura.

Iako su iz kluba pokušali prikriti aferu tvrdnjom da je Bosingwa povrijeđen, The Sun navodi da se Portugalac vjerovatno neće tako skoro naći u planovima 65-godišnjeg menadžera koji pokušava izgraditi dobru atmosferu nakon što je njegov prethodnik Mark Hughes ostavio ekipu na posljednjem mjestu.