Australska ženska nogometna liga
394
Bosanka iz slobodnjaka postigla gol u stilu Davida Beckhama
Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
PAPE ZOVI JE !!!!!!!
Hajmo malo knjigu u šake pa naučiti razlikovati pojam nacionalnost od pojma naroda. Svi rodjeni u BiH su Bosanci i Hercegovci po nacionalnosti,a mogu biti pripadnici raznih naroda (konstitutivnih i ostalih). Kad Australka, koja je recimo talijanskog ili grčkog porjekla postigne gol, niko ne kaže da je Grkinja ili Talijanka postigla gol, nego Australka. Kad na aredoromu čekaš Natioanlity piše BiH, ne piše nigdje Hrvat, Srbin ili Bošnjak (jer ova tri mogu biti iz bilo koje države, Hrvata i Bošnjaka ima i u Srbiji), Srba ima i u Crnoj Gori itd). Znači radi se samo o nepoznavanju pojmova nacionalnost - narod. Kad se ova djevojka koja je postigla gol predstavi u Autraliji i kaže gdje je rođena (u Jajcu) svi Australci je zovu Bosnian, a ne Croat ili Serb.
Aha bosanka...vedrana hrvatica...opet vi svojatate...
Da li znas kakva je stolica ovih dana kod Vedranine mame?
A ja bi Vedrani zatjerao iz Jajca nakon 20 godina
kako ste svi vi nenormalni. fakat jeste. ovaj neki gore prosipa zajeb///anciju o Srebrenici, ovaj neki drugi se//re o Bos/ni iako zivi u njoj, ovaj treci govori o tome kako Sr///bi smrde. fakat ste svi za ludnicu. Hajde krenite jedni na druge, ocistite se vise ocito niste nista naucili iz prijasnjeg rata je nism iz Bo/sne niti sam bila u ratu ali dovoljno mi je pogledati jedan klip pa vidjeti kakvo je to sr/anj/e. Ozbiljno, daj/te se pob/ijte vise pa ako ostane ono par super ljudi sto sam upoznala u No/sni super ako ne nista nek ode sve ispocetka. ali dajte se POTA/MAN/ITE NISTE ZA NISTA DRUGO LIJENI< PROSTI< SJ/BANI u GLAVU IDI/OTI SVI I ko fol HRV/VATI I KO FOL SRB?BI I KO FOL MUSL/IMANI> Niste nista a najmanje ljudi. Kad ce taj rat??????!!!!! KRENITE!!!!!!
Mama od Vedrane je muslimanka a tata je Srbin...
PITANJE: Kako spavaju muslimajmuni u Srebrenici ? ODGOVOR: K\'o zaklani ! :)
uh samo da znate kako u ovi soki.ca(v.lahi.njurina) smrde fujj cuo sam da se samo jednom godisnje kupaju i to bez safuna ))
Tražite posao? Posjetite nas na prvoj društvenoj mreži za poslove Job.ba
kakve zene i fudbal, manite se toga....
vani nam stoper treba! :D
nisam Vjernik ali:NE DAO A.LLAH VISE NIKOME NESRECE PA SE,KAO NEKAD, POD PRISILOM IZJASNJAVAO KAO -\"BOSANAC ili BOSANKA\"!Bosnjak ili Bosnjakinja,Hrvat ili Hrvatica i ili je.bena genocidni Turska kratkonoga cigancura srpkinja ili Turski ciganin srbin!
djevojka je zrtva etnickog ciscenja i bilo bi fino da ste je upitali da je u ovom tekstu nazovete Bosankom...ALI, NISTE IMALI HRABROSTI!!! vjerovatno bi se ispovracala po vama kao i svaki normalan Srbin...
Djevojka je i Bosanka i Hercegovka (jer je rođena u BiH) i Srpkinja ili Hrvatica ? Jedno je nacionalnost a drugo je pripadnik jednog naroda. Znači može biti i jedno i drugo i u čemu je tu problem ?
i ti shvati da zivis u Bosni i na bosanskoj teritoriji a ne u Hrvatskoj ili Srbiji :D
Nije bosanka nego je Srbijanka ili Hrvatica. Shvatite Bosnu kao svoju drzavu dozivljavate samo vi Muslimani i niko vise.