Nogomet
0

Bosanac predvodi delegaciju potencijalnih kupaca Hajduka

Klix.ba
Sead Karaselimović i Fredi Fiorentini
Sead Karaselimović i Fredi Fiorentini
Izaslanici potencijalnih ulagača u hrvatskog prvoligaša Hajduk ovih dana borave u Splitu. Među njima je i rođeni Banjalučanin Sead Karaselimović.

Karaselimović se nalazi u delegaciji predstavnika američkih investitora zajedno sa Michaelom Gloverom i Fredijem Fiorentinijem.

Sead je svoje prve nogometne korake napravio igrajući za Borac i BSK iz Borče. Neko vrijeme bio je član hrvatskih klubova Rijeke i Lučki Radnik, a igrao je i za mlade selekcije Bosne i Hercegovine te U18 reprezentaciju Hrvatske, piše Index.hr.

Godine 1990. otišao je u Ameriku, gdje je pohađao Univerzitet u Oregonu i Arizoni, na kojem je i diplomirao. Posjeduje trenersku B licencu i certifikat "Director of Coaching". Trenerskim vodama zaplovio je 2002. godine u klubu Serreno iz Phoenixa, u kojem je radio do 2008. godine.

Iste godine postao je skaut NK Rijeke i šef trenera američkog kluba Valparaiso. Za vrijeme Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi, Karaselimović je bio član stručnog štaba reprezentacije Slovenije, službeni skaut i tehnički savjetnik.

Na stranici američkog nogometnog kluba Walnut Creek, Karaselimović se spominje kao direktor nogometnog skautinga zagrebačkog Dinama za područje Sjedinjenih Američkih Država.

Kako će na kraju završiti priča o privatizaciji Hajduka ostaje da se vidi. Osim Amerikanaca, za kupovinu ovog kluba navodno su zainteresirani i ruski Gazprom, bogati arapski šeici i italijanski Benetton.