Poslali javnu molbu
1

Borussia Dortmund moli navijače da odustanu od protesta

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Iz aktualnog njemačkog nogometnog prvaka Borussije Dortmund poslali su javnu molbu svojim navijačima da odustanu od planova za proteste tokom utakmice osmine finala DFB-Pokala protiv Hannovera.

Veliki broj navijača u Njemačkoj nezadovoljan je donošenjem novog zakona koji, između ostalog, predviđa strože kontrole pri ulasku na stadion i veće kazne za upotrebu pirotehničkih sredstava.

Razne navijačke grupe su se odlučile na protest i to 12-minutnom šutnjom na jednoj od utakmica svoga kluba. Dio pristalica Borussije je, jednako tako, najavio tišinu na dvoboju protiv Hannovera u srijedu, što se nimalo ne sviđa igračima i trenerima "žuto-crnih" naviklima na gromoglasnu podršku s tribina Westfalena.

U javnom pismu koje su potpisali trener Jürgen Klopp i kapetan Sebastian Kehl Dortmunđani su zamolili navijače da stanu iza ekipe.

"Poštujemo i razumijemo vaše strahove koji su doveli do protesta posljednjih sedmica. Ali molimo vas da nas u srijedu ponovno podržite. Glasno. Bezuvjetno. Strpljivo. Čak i 120 minuta bude li potrebno", stoji, među ostalim, u pismu.