Nogomet
0

Boris Pandža potpisao za najtrofejniji poljski klub

Klix.ba
Boris Pandža, reprezentativac BiH, novi je član poljskog kluba Gornik Zabrze, objavljeno je na službenoj stranici ovog prvoligaša.

Pandža je na ovaj način okončao višemjesečnu sagu u vezi sa pronalaskom kluba. Bh. reprezentativni stoper potpisao je ugovor do završetka ove sezone, uz opciju produženja. Prije nekoliko sedmica, rođeni Mostarac bio je pred potpisom za Glasgow Rangers.

Međutim, kako je kazao ranije, neozbiljnost slavnog škotskog kluba presudila je u njegovoj odluci da ne odlazi na Otok.

Ovo će sigurno obradovati selektora Zmajeva Safeta Sušića, koji je u posljednje dvije utakmice pozivao 26-godišnjeg stopera, iako već nekoliko mjeseci nije imao klupski angažman. Gornik Zabrze je najtrofejniji poljski kluba sa 14 titula prvaka te zemlje.

U predstavljanju na zvaničnoj stranici kluba, Pandža je kazao da je željan utakmica i da jedva čeka debi u dresu Gornika.

"U septembru prošle godine doživio sam tešku povredu koljena zbog koje sam pauzirao do marta. Psihički je za mene to bilo izuzetno teško vrijeme. Nekoliko mjeseci nisam mogao igrati nogomet, što mi se nikad prije nije desilo. Trebalo mi je vremena da se vratim na kolosijek i sada je sve uredu", kazao je bh. reprezentativac.